Глава Пентагона заявив про масштабні інвестиції у виробництво зброї для України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глава Пентагона заявив про масштабні інвестиції у виробництво зброї для України

Міноборони США
Ллойд Остін

За словами очільника Міноборони США Ллойда Остіна, американська влада інвестувала близько 27 мільярдів доларів у виробництво зброї для України.

США активно продовжують виробляти зброю для ЗСУ

Ми вже інвестували близько $27 мільярдів доларів у понад 35 штатах у контракти на виробництво критично важливих засобів для України, зокрема систем протиповітряної оборони, боєприпасів, тактичних транспортних засобів, - розповів Ллойд Остін.

Очільник Пентагона плекає надію на те, що Конгрес у найближчому майбутньому підтримає запит президента США Джо Байдена з невідкладним фінансуванням потреб національної безпеки США, який передбачає, зокрема додаткові десятки мільярдів.

Що важливо розуміти, переважну частину вказаних коштів будуть реалізовувати через американську промислову базу.

Чому допомога Україні є вигідною для США

За словами глави Міноборони Штатів, ці гроші з додаткової допомоги повернуться через інвестиції в робочі місця США.

І всі ці гроші повернуться до нас через інвестиції в американську безпеку. Але водночас ми повинні розширити можливості України підтримувати багато різних систем і платформ, які надають їй союзники й партнери з усього світу, - пояснив Ллойд Остін.

Очільник Пентагона також нагадав про важливість для офіційного Вашингтона продовжувати співпрацю далі з союзниками й партнерами, щоби допомогти Україні дати відсіч російському агресору.

Він також наголосив, що це означає зміцнення оборонно-промислової бази України зараз для підтримки поточної боротьби української армії, а також посилення її оборонного потенціалу на майбутнє.

Нагадаємо, що 6 грудня Білий дім офіційно заявив про зміцнення співпраці між оборонно-промисловими базами США та України, а також старт спільного виробництва зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?