Глава Пентагону Остін назвав сценарій війни між США та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Пентагону Остін назвав сценарій війни між США та РФ

Ллойд Остін
Джерело:  online.ua

За словами міністра оборони США Ллойда Остіна, у разі поразки України у розв'язаній Росією війні Вашингтону доведеться відправляти військових для протидії подальшій агресії Кремля. 

Що відомо про ймовірність війни між США та Росією

Остін підкреслив, що у разі поразки України США доведеться задіяти власних військових, адже Кремль продовжить збройну агресію проти інших країн.

Під час слухань в оборонному комітеті Палати представників Конгресу США очільник Пентагону зазначив, що Росія продовжить атакувати сусідні держави у разі перемоги в Україні.

Країни Балтії справді непокояться, що вони будуть наступними. Вони знають Путіна, знають, на що він здатний. Якщо Україна впаде, я справді вірю, що НАТО опиниться у війні з Росією, - зазначив Остін.

Чи можуть країни ЄС відправити військових в Україну

Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що жодна європейська країна не відправлятиме військових до України, оскільки більшість членів ЄС вважає таку ідею неприйнятною.

Було корисно, щоб деякі солдати, наприклад, з Франції, перебували на території України, не воювали там, але, можливо, допомагали в навчанні, - зазначив очільник чеського уряду.

При цьому він зазначив, що більшість країн-членів ЄС виступає за припинення розгляду цього питання, оскільки сама ідея для багатьох є неприйнятною.

Ніхто в Європі не збирається відправляти війська в Україну… Я не думаю, що треба драматизувати та лякати людей якимись речами, які ніхто не пропонував і не пропонує у тій формі, в якій вони інтерпретуються, - зазначив Фіала.

Він зазначив, що пропозицію було висунуто президентом Франції Еммануелем Макроном на полях спецсаміту у Парижі.

При цьому обговорення цієї пропозиції зайняло мінімальний час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?