Новий "Рамштайн". Остін закликає партнерів надати Україні більше ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий "Рамштайн". Остін закликає партнерів надати Україні більше ППО

Засідання у форматі Рамштайн
Джерело:  online.ua

Глава Пентагону Ллойд Остін під час виступу на 18 засіданні контактної групи з питань оборонної допомоги Україні у форматі “Рамштайн” закликав партнерів надати Україні більше систем ППО. 

Остін закликає партнерів надати Україні більше систем ППО

Путін продовжує жертвувати приголомшливою кількістю російських військ у своїй необдуманій і безрозсудній війні за своїм вибором. Путін сподівається, що ракети та безпілотники деморалізують український народ, зламають бойовий дух українських військових, — йдеться у заяві очільника Пентагону.

Остін наголосив, що партнери не повинні мати сумнівів у підтримці України.

Глава Міноборони США також зазначив, що Вашингтон, як і раніше, залишається зосередженим на підтримці України.

Він також додав, що глава Міноборони України Рустем Умєров на засіданні поінформує західних партнерів щодо ситуації на полі бою.

Боротьба України є важливою для усіх наших країн. Українські неймовірно хоробрі війська продовжують свою битву проти кремлівських загарбників на величезній лінії фронту на сході та півдні України за умов суворої зимової погоди, — зазначив Остін.

Чому партнери мають посилити підтримку України

Міністр нагадав, що Україна відвоювала понад половину території, яка була окупована з часу неспровокованого вторгнення Росії у лютому 2022 року.

Наша підтримка для боротьби України проти тиранії робить усі наші країни більш захищеними. Якщо у нас здадуть нерви, якщо ми похитнемося, якщо ми не зможемо стримати інших потенційних агресорів, ми викличемо ще більше кровопролиття та хаосу. Тому, суверенна і захищена Україна є критично важливою для глобальної безпеки, і ми не повинні відмовлятися від нашої підтримки України, — наголошує очільник Пентагону.

Окремо він сказав, що не існує достовірних доказів про можливість використання наданого Україні американського озброєння не за призначенням, а Україна застосовує отриману зброю виключно з метою оборони від російської агресії.

Остін також сказав, що з часу минулого засідання у форматі Рамштайн, яке відбулося у листопаді 2023 року, такі країни як Естонія, Німеччина, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Швеція і Велика Британія надали Україні значну військову допомогу на мільярди доларів.

Ми повинні зосереджуватися на негайних потребах України на полі бою та на наданні допомоги Україні зі зміцнення, модернізації і підтримання її Сил оборони на довгострокову перспективу, — зазначив глава Міноборони США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?