Пентагон оприлюднив дату проведення "Рамштайн-18"
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон оприлюднив дату проведення "Рамштайн-18"

Міноборони США
Рамштайн

Нова зустріч Контактної групи з оборони України відбудеться вже наступного тижня. Вона запланована на 23 січня.

Що відомо про проведення нового Рамштайну

Як повідомили в Пентагоні, глава Міноборони США Ллойд Остін 16 січня поговорив телефоном із міністром оборони України Рустемом Умеровим, щоб обговорити останні новини щодо ситуації на місцях і майбутнє засідання Контактної групи з оборони України, яке відбудеться 23 січня.

У Пентагоні зазначили, що воно відбудеться у віртуальному форматі.

Остін повторив, що Сполучені Штати і наша коаліція, що складається приблизно з 50 союзників і партнерів, як і раніше, віддані підтримці України в її боротьбі проти російської агресії. Два лідери пообіцяли підтримувати тісний контакт, — додали в Міноборони США.

Що відомо про минулий "Рамштайн"

Востаннє союзники України зустрілися у форматі "Рамштайн" 22 листопада минулого року. У центрі уваги опинилося посилення української протиповітряної оборони (ППО) і допомога військам на фронті.

Тоді Ллойд Остін провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Рустемом Умєровим, а також оголосив про виділення пакету на 100 млн доларів.

До нього увійшли:

  • зенітні ракети Stinger

  • високомобільна ракетна система (HIMARS) та додаткові боєприпаси

  • 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди

  • ракети TOW, протитанкові комплекси Javelin та AT-4

  • понад 3 млн патронів, боєприпаси для руйнування перешкод, спорядження для холодної погоди, запчастини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?