Головні новини 1 серпня: ультиматум Німеччини Путіну і прорив в переговорах по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 1 серпня: ультиматум Німеччини Путіну і прорив в переговорах по Донбасу

Головні новини 1 серпня: ультиматум Німеччини Путіну і прорив в переговорах по Донбасу
Джерело:  online.ua

1 серпня кандидат на пост канцлера Німеччини Армін Лашет пригрозив Росії жорсткими санкціями за агресію проти України, аж до блокування Північного потоку-2, в ТКГ повідомили про прорив в переговорах по Донбасу - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. Наступник Меркель висунув ультиматум Росії через Україну

 Армін Лашет (фото — фото — commons.wikimedia.org)

Кандидат у канцлери ФРН і вірогідний наступник Ангели Меркель Армін Лашет озвучив жорстку позицію щодо Росії і Північного потоку-2. Обіцяє, що в разі агресії РФ проти України Німеччина введе санкції на національному рівні та ініціює їх на рівні ЄС.

2. У ТКГ повідомили про реальний прорив в переговорах по Донбасу

У переговорах з Росією по Донбасу намітився прогрес в двох питаннях. Росія нарешті погодилася обговорювати тему допуску інспекторів МАГАТЕ на ядерні об'єкти в ОРДЛО і проведення моніторингу екологічної ситуації фахівцями під егідою ОБСЄ. Домовленості щодо цих питань можуть досягти вже 26 серпня, на наступному засіданні ТКГ.

3. В Україні викрили підступну брехню Путіна про окупований Крим

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Критична ситуація з водою в окупованому Криму - підступна брехня і пропаганда Кремля. У Мінекології запевняють, що води для населення українського півострова вистачає, але за наказом президента РФ Володимира Путіна окупанти влаштовують істерику і поширюють міфи, щоб домогтися від України поставок води для потреб російської армії.

4. Олімпіада в Токіо: Михайло Романчук завоював першу срібну медаль для України

Михайло Романчук на Олімпіаді в Токіо (фото — facebook.com/olympicua)

Український плавець Михайло Романчук став віце-чемпіоном Олімпіади-2020 в Токіо. Він завоював срібло в олімпійському запливі на 1500 м. Це перша срібна медаль в олімпійському скарбничці збірної України.

5. Україну накриють сильні грози, шквали і град: в яких областях різко зіпсується погода

1 серпня Україна торкнеться циклон Гвідо, який принесе з погіршення погоди в регіонах. Рятувальники оголосили штормове попередження на 2 серпня через погіршення погодних умов, оскільки в окремих областях країни очікуються зливи, грози, град і шквали 15-20 м / с.

6. НБУ назвав причину зміцнення гривні - що буде далі з курсом долара

З початку липня гривня виросла до долара США на 1,1%, а офіційний курс гривні станом на неділю, 1 серпня 2021 року, НБУ зафіксував на позначці 26,89 гривень за долар. Причиною зниження курсу долара і зміцнення національної валюти стало значне пропозиція готівкової іноземної валюти і продаж банками валюти з позиції.

Головні новини 1 серпня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?