Головні новини 15 березня: нові плівки Медведчука-Суркова і загроза локдауна в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 15 березня: нові плівки Медведчука-Суркова і загроза локдауна в Україні

Головні новини 15 березня: нові плівки Медведчука-Суркова і загроза локдауна в Україні
Джерело:  online.ua

15 березня ЗМІ опублікували новий аудіозапис розмов Медведчука з Сурковим про Донбас, Дубинського виключили в партії "Слуга народу", а в Раді попередили про загрозу введення нового локдауну в Україні - головні новини на ONLINE.UA.

1. ЗМІ опублікували новий аудіозапис розмов Медведчука з Сурковим про Донбас

Віктор Медведчук (фото - facebook.com/ViborUa)

У новому записі представлені 3 бесіди, в яких йдеться про так званого міністра оборони окупованої Донеччини Володимирі Кононові на прізвисько "Цар".

2. У керівництві Ради спрогнозували ймовірність нового локдауна

В Україні почався новий етап стрімкого зростання захворюваності на коронавір, який в Міністерстві охорони здоров'я назвали вже третьою хвилею, проте пізніше - все ж другою. На тлі збільшення добового приросту нових випадків COVID-19 у Верховній Раді прокоментували ймовірність введення нового жорсткого карантину, який називають локдауном.

3. Дубинського офіційно виключили з "Слуги народу"

Олександр Дубинський (фото — з відкритих джерел)

15 березня скандального народного обранця Олександра Дубинського виключили з президентської політичної сили "Слуга народу". Відповідне рішення про виключення політика з лав партії прийняв її голова Олександр Корнієнко.

4. Китай різко змінив позицію по Криму після націоналізації "Мотор Січ"

Чжао Ліцзяні (фото — commons.wikimedia.org)

Китай вирішив направити в Крим делегацію бізнесменів для обговорення з окупантами партнерства в сфері торгівлі і туризму. У КНР зацікавилися виноробної галуззю, сільським господарством і курортними районами українського півострова, який знаходиться під російською окупацією вже восьмий рік.

5. В Україні потужно відповіли на рішення ПАРЄ щодо Росії

 Хендрік Дамс (фото — facebook.com/councilofeurope)

Перед візитом глави ПАРЄ Хендріка Дамс в Москву, який розпочався 15 березня, представник української делегації, віце-президент ПАРЄ Олександр Мережко подав йому сигнали про репутаційні ризики і згадав приниження глави європейської дипломатії Жозепа Борреля під час недавнього візиту в Росію.

6. Зеленський закликав Раду невідкладно змінити кримінальний процес в Україні

 Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Зеленський направив до Верховної Ради невідкладний законопроєкт, який передбачає зміну кримінального процесу в Україні. Президент пропонує запустити в Україні "суд в смартфоні" - електронну систему взаємодії між учасниками кримінального процесу, яка, на його думку, дозволить підвищити ефективність роботи судів.

7. У Путіна занервували після рішення Зеленського по Криму

 Марія Захарова (фото — mid.ru)

15 березня скандально відома речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва звинуватить в посяганні на територіальну цілісність Росії всіх союзників України, які приєднаються до Кримської платформі. Таким чином в Москві кинули публічний виклик не тільки Зеленському, а й президенту США Джо Байдену і турецькому лідерові Реджепу Тайіпу Ердогану, які підтримали запуск Кримської платформи і пообіцяли українській владі допомогти з поверненням півострова.

Головні новини 15 березня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?