Головні новини 20 лютого: термінове засідання Ради і реакція Путіна на санкції проти Медведчука
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 20 лютого: термінове засідання Ради і реакція Путіна на санкції проти Медведчука

Головні новини 20 лютого: термінове засідання Ради і реакція Путіна на санкції проти Медведчука
Джерело:  online.ua

У суботу, 20 лютого, президент України Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня пам'яті героїв Небесної сотні, Разумков призначив позачергове засідання Верховної Ради через ветування Зеленським закону про конкурси, у Путіна відреагували на санкції проти Медведчука та пригрозив українській владі, а Держдеп США передумав вводити нові санкції проти Північного потоку-2 - головні новини на ONLINE.UA.

1. Зеленський звернувся до українців у День пам'яті героїв Небесної сотні

 Володимир Зеленський вшанував па’ять героїв Небесної сотні (фото — president.gov.ua)

20 лютого в Україні - День пам'яті героїв Небесної Сотні і сьома річниця нападу Росії на Україну. У цей день сім років тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом досягло кульмінації. 20 лютого 2014 року загинули найбільше активістів Майдану, а Росія віроломно напала на Україну - саме 20 лютого 2014 року російський глава Володимир Путін дав наказ "зеленим чоловічкам" захопити український Крим. Зеленський звернувся до українців та закликав кожного пам'ятати всіх, хто загинув за майбутнє України. Також він закликав правоохоронців нарешті назвати імена винних у цій трагедії.

2. Разумков скликає Раду на термінове засідання через рішення Зеленського

Дмитро Разумков (фото — rada.gov.ua)

Зеленський вдруге ветував закон про відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби, а також щодо повноважень виконуючих обов'язки міністрів. Він вніс свої пропозиції до цього закону і попросив невідкладно внести їх в документ. Пропозиції та зауваження Зеленського вже розглянули в комітетах парламенту, тому 23 лютого о 12:00 парламентарії зберуться на позачергове засідання, щоб проголосувати за внесення змін до ветований закон.

3. Команда Байдена раптово змінила свою позицію щодо Північного потоку-2

Джо Байден (фото — commons.wikimedia.org)

Держдеп США передумав вводити нові санкції проти команії, причетних до будівництва трубопроводу, на чому наполягав Конгрес. Як виявилося, в запропонованому списку санкцій проти СП-2 адміністрація Білого дому запропонувала ввести санкції тільки проти російського судна "Фортуна" і його власника, компанії "КВТ-Рус", хоча щодо них уже діють обмеження, введені ще адміністрацією колишнього президента Дональда Трампа.

4. У Путіна заявили про загострення на Донбасі після санкцій проти Медведчука

Дмитро Пєсков (фото — kremlin.ru)

Команда російського президента Володимира Путіна обурена рішенням українського лідера Володимира Зеленського ввести санкції проти глави ОТЗЖ і кума голови РФ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. У Кремлі заявили, що за цими санкціями піде загострення на Донбасі.

5. Макрон і Меркель озвучили жорстке рішення по Росії для порятунку України

Ангела Меркель та Еммануель Макрон (фото — commons.wikimedia.org)

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель і французький лідер Еммануель Макрон звернулися до Європейського Союзу і міжнародного співтовариства з потужним закликом щодо України і Росії. Вони закликали затвердити жорсткий порядой денний щодо Росії, який дозволить врятувати Україну та врегулювати розбіжності з офіційною Москвою.

6. В Україні розгортають перший мобільний госпіталь для хворих коронавірусом

На Прикарпатті розгортають перший мобільний госпіталь (фото — dsns.gov.ua)

В Івано-Франківській області під відкритим небом розгорнули мобільний госпіталь для хворих коронавірусом. Це перший мобільний госпіталь для хворих ковідом, розгорнутий в Україні. Він розрахований на 120 ліжко-місць, укомплектованих всім необхідним обладнанням для пацієнтів з COVID-19.

7. США підтримали санкції Зеленського проти Медведчука

Віктор Медведчук (фото — facebook.com/OppositionPlatformForLife)

Влада США позитивно поставилася до введення Радою національної безпеки і оборони санкцій проти глави ОТЗЖ і куми російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Офіційний Вашингтон рішуче підтримав Київ і команду українського лідера Володимира Зеленського в захисті суверенітету і територіальної цілісності України за допомогою санкцій.

Головні новини України та світу 20 лютого - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?