Головні новини 23 серпня: Кримська платформа у Києві та обурення режиму Путіна щодо України
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 23 серпня: Кримська платформа у Києві та обурення режиму Путіна щодо України

Головні новини 23 серпня: Кримська платформа у Києві та обурення режиму Путіна щодо України
Джерело:  online.ua

У понеділок, 23 серпня, Київ став місцем проведення довгоочікуваного першого саміту Кримської платформи, який об'єднав представників понад 40 держав однією темою - звільненням Криму від окупації Росії, а у режимі Володимира Путіна тим часом відмовилися від нових переговорів щодо Донбасу - головні новини на цей день.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Учасники першого саміту Кримської платформи прийняли декларацію: про що в ній йдеться

Учасники саміту Кримської платформи (фото - president.gov.ua)

В Києві завершився перший саміт “Кримської платформи”, його результатом стала ухвалена всіма 46 країнами-учасниками декларація.

В декларації зафіксовані наступні тези: невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією; зобов’язання розглянути додаткові дипломатичні, політичні обмежувальні санкції щодо Росії у разі подальшої агресії; об’єднання зусиль всіх країн-учасниць платформи задля зміцнення безпеки та стабільності у Чорноморському регіоні.

2. В ЄС уточнили ймовірність вступу України найближчими роками

Євросоюз (фото — flickr.com)

У керівництві Єврокомісії виступили з оцінкою спроможностей України добитися вступу до Євросоюзу найближчими роками та нагадали про відсутність дорожньої карти.

За словами віцепрезидента відомства Валдіса Домбровскіса, говорити про найближчий період від 3 до 5 років щодо євроінтеграції наразі неможливо.

“Що стосується вступу в ЄС, це в першу чергу політичне питання, яке має одноголосно бути підтримане всіма країнами-членами — відкриття нових переговорів про вступ. І вже в рамках цього процесу переговорів з’являється Дорожня карта”, — наголосив він.

3. У Путіна назвали Кримську платформу антиросійським заходом

Дмитро Пєсков (фото — commons.wikimedia.org)

У Кремлі відмовляються сприймати те, що Крим — це Україна, а саміт “Кримської платформи” вважають антиросійським і надзвичайно недружнім заходом. Про це заявив прессекретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков сьогодні у коментарі журналістам.

Водночас, президент України Володимир Зеленський під час заключного слова на саміті “Кримської платформи” запросив Росію взяти в ньому участь, щоб виправити свою історичну помилку.

4. Зеленський розкрив план Києва щодо Криму та Росії-окупанта

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Президент Володимир Зеленський оголосив, що Україна продовжуватиме боротьбу за визволення Криму з-під контролю російського агресора — головне завдання наразі полягає у переговорах з Кремлем щодо статусу регіону.

За словами політика, для реалізації такого плану необхідні спільні зусилля цілої коаліції держав. Київ упевнений, що тільки спільними зусиллями можна цього добитися.

5. У небі над Москвою замайорів український прапор

Інцидент із прапором (фото - facebook.com/tanya.tsyba)

Невідомі патріоти в центрі столиці Росії Москви долучились до святкування Дня Незалежності України — в небо над Кремлем було запущено синьо-жовтий прапор.

Фото і відео опублікувала народна депутатка від "Слуги народу" Тетяна Циба на своїй сторінці у Facebook.

6. Талібан поставив вимоги країнам НАТО з евакуації з Афганістану

США в Афганістані (фото — відкриті джерела)

Лідери руху “Талібан”, які у серпні захопили владу в Афганістані, оголосили про власні вимоги щодо процесу евакуації сил Сполучених Штатів та інших союзників НАТО з країни.

За оприлюдненими даними, представництво талібів не планують продовжувати дедлайн термінів, які надали урядах західних держав для відступу з афганської землі.

7. У Путіна знову відкинули ідею переговорів нормандської четверки

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

У Кремлі виступили із заявою про те, що не бачать змісту для скликання й організації нової зустрічі лідерів країн “нормандського формату” для подальшого врегулювання війни в Україні.

За словами речника російського президента Дмитра Пєскова, сьогодні сторонам переговорів нібито немає про що на серйозному рівні проводити зустрічі.

Головні новини 23 серпня — що важливо знати:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?