Головні новини 26 серпня: рішення НАТО по Україні та ймовірність нового локдауна
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 26 серпня: рішення НАТО по Україні та ймовірність нового локдауна

Головні новини 26 серпня: рішення НАТО по Україні та ймовірність нового локдауна
Джерело:  online.ua

26 серпня заступник генсека НАТО Мірча Джоане заявив, що рішення про вступ України в НАТО є і воно було підтверджено на найвищому політичному рівні, а в МОЗ на тлі погіршення ситуації з коронавірусом озвучили ймовірні терміни введення нового локдауна - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. У НАТО заявили про прийняте рішення про членство України

 Мірча Джоане (фото — flickr.com)

Заступник генсека НАТО Мірча Джоане заявив, що рішення про вступ України в НАТО є і воно було підтверджено на найвищому політичному рівні. Але в Альянсі чекають від офіційного Києва ще проведення ряду реформ, необхідних Україні для вступу в Північноатлантичний альянс.

2. У МОЗ озвучили ймовірні терміни введення нового локдауна

Ситуація з коронавірусом в Україні поки контрольована, але чиновники вважають, що нового спалаху, червоних зон і локдауна уникнути восени не вийде. Головний санітарний лікар України Ігор Кузин попереджає, що новий локдаун доведеться вводити вже в листопаді.

3. Байден висунув безапеляційну вимогу Путіну на тлі нових загроз

Джо Байден (фото — flickr.com)

Президент США Джо Байден звернувся до російського голови Володимира Путіна з безапеляційною вимогою на тлі зростаючих загроз в кіберпросторі. Він переконаний, що Путін знає, хто стоїть за атаками хакерів на США. Глава Білого дому чекає від Москви жорстких заходів проти кіберзлочинців.

4. Шмигаль озвучив, на що витратять 2,7 млрд доларів від МВФ

Глава Кабміну Денис Шмигаль анонсував збільшення соціальних виплат в Україні. На це виділять частину коштів, отриманих Україною від МФВ в розмірі 2,7 млрд доларів. Решту коштів направлять на відновлення української економіки після коронакризи.

5. В Україні хочуть ввести ще один святковий вихідний

Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради невідкладний законопроєкт про введення в Україні ще одного державного вихідного. Пропонує зробити святковим вихідним 28 липня - День української державності.

6. Перша країна в світі зіткнулася з масштабним голодом через зміни клімату

Мадагаскар виявився на межі катастрофічного голоду через чотирирічну посуху, яка виникла через зміни клімату. Десятки тисяч людей вже не мають доступу до їжі - їм доводиться їсти сарану і листя кактусів. В ООН попереджають, що екологічна катастрофа, яка призвела до голоду на Мадагаскарі, тільки починається.

7. Українські силачі встановили неймовірний рекорд з перетягування Ан-225 Мрія - відео

26 серпня в Україні відбулася історична подія. 8 найсильніших українців встановили неймовірний світовий рекорд - вони протягнули найбільший в світі літак Ан-225 Мрія вагою 285 тонн на 4,3 метра.

Головні новини 26 серпня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?