Головні новини 28 квітня: звільнення Коболєва і заява Кремля про війну на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 28 квітня: звільнення Коболєва і заява Кремля про війну на Донбасі

Головні новини 28 квітня: звільнення Коболєва і заява Кремля про війну на Донбасі
Джерело:  online.ua

28 квітня Кабмін звільнив главу Нафтогазу Андрія Коболєва - на його місце призначили в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка, в МЗС РФ заявили про можливість і необхідність уникнути війни Росії з Україною, але загрожують Зеленському "різаниною" на Донбасі, якщо не будуть виконані умови Кремля по Мінським угодами - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. Кабмін звільнив Коболєва і призначив нового главу Нафтогазу

Андрій Коболєв звільнений з Нафтогазу (фото — facebook.com/NaftogazGroup)

Офіційною причиною звільнення Коболєва Кабмін назвав його незадовільну роботу. Як пояснили в уряді, в 2020 році збиток групи компаній "Нафтогаз" склав 19 млрд гривень, тоді як фінансовий план компанії передбачав отримання 11,5 млрд гривень прибутку.

Група Нафтогаз різко відреагувала на звільнення Коболєва. В офіційній заяві компанії публічно назвали рішення Кабміну "юридичною маніпуляцією" і свідченням переходу до "практики ручного управління державними підприємствами".

2. Команда Путіна оцінила ймовірність війни з Україною

Сергій Лавров (фото — kremlin.ru)

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров виступив проти війни Росії з Україною. Він вважає, що війни на Донбасі можна і потрібно уникнути.

При цьому Лавров попередив президента України Володимира Зеленського, що в разі відмови від виконання Міснкіх угод в тій послідовності, на якій наполягає Кремль, на Донбасі буде "різанина".

3. Росія вислала дипломатів чотирьох країн Євросоюзу

Фото з відкритих джерел

28 квітня в Росії офіційно заявили про висилку ще 7 європейських дипломатів. Співробітники посольств Латвії, Литви, Естонії та Словаччині повинні покинути територію Росії до 5 травня.

4. У Байдена озвучили категоричну умову співпраці з Путіним і Росією

Ентоні Блінкен (фото — flickr.com)

Глава Держдепу США Ентоні Блінкен вважає за необхідне чітко і прямо говорити з президентом РФ Володимиром Путіним. Він переконаний, що Вашингтон і Москва зможуть співпрацювати в багатьох сферах, але команда Байдена буде відповідати на всі агресивні дії Москви.

5. Разумков збирає Раду на позачергове засідання з кадрового питання

Дмитро Разумков (фото — rada.gov.ua)

29 квітня Верховна Рада України проведе позачергове засідання. Воно розпочнеться о 16:15 за київським часом. На порядку денному кадрове питання - призначення міністром енергетики України Германа Галущенко.

6. У Путіна відповіли на нову пропозицію Зеленського по Донбасу

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Кремль допускає можливу зустріч президента Росії Володимира Путіна і українського лідера Володимира Зеленського, але підкреслює, що обговорювати Донбас на ній не будуть. Поки адміністрації Путіна невідомо, чи готовий він кудись їхати на зустріч з президентом України.

7. Кабмін затвердив тарифи на електроенергію для населення до 30 червня

Фото: pixabay.com

З 1 травня тарифи на електроенергію в Україні не зміняться. Кабмін вирішив не піднімати ціни для населення, тому платити за електрику українці будуть за тарифом на діючому рівні 1,68 грн / кВт-год.

Головні новини 28 квітня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?