Головні новини 4 серпня: вимоги ЄС для продовження безвіза і перше золото України на Олімпіаді
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 4 серпня: вимоги ЄС для продовження безвіза і перше золото України на Олімпіаді

Головні новини 4 серпня: вимоги ЄС для продовження безвіза і перше золото України на Олімпіаді
Джерело:  online.ua

4 серпня Єврокомісія випустила звіт, в якому поставила термінові вимоги Україні для продовження безвізового режиму з ЄС, а український народний депутат і професійний борець греко-римського стилю Жан Беленюк приніс Україні першу золоту медаль на Олімпіаді в Токіо - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. ЄС висунув термінові вимоги Україні під загрозою призупинення безвіза

Єврокомісія оприлюднила четвертий звіт в рамках механізму призупинення безвізових режимів. У ньому поставлені термінові вимоги для продовження безвізового режиму з Україною - в їх числі боротьба з відмиванням грошей і з організованою злочинністю.

2. Жан Беленюк виборов перше "золото" для України на Олімпіаді в Токіо

Спортсмен-депутат вперше став олімпійським чемпіоном. Беленюк переміг у фіналі змагань з боротьби в греко-римського стилю в категорії до 87 представника Угорщини Віктора Лорінца - 5: 1.

3. США і ЄС відреагували на смерть Шишова в Україні

США глибоко засмучені повідомленнями про трагічну смерть білоруського опозиціонера Віталія Шишова в Києві. В команді американського лідера Джо Байдена сподіваються на проведення негайного ретельного розслідування причин і обставин смерті білоруського громадянина, за ходом якого будуть уважно стежити в Вашингтоні. В ЄС не виключають можливого вбивства.

4. Україна зробила ще один важливий крок до повноправного членства в НАТО

Україна подала офіційний запит на приєднання до Об'єднаного центру передових технологій по кіберобороні НАТО (CCDCOE). Це важливий крок для повноправного членства в НАТО.

5. ЄС виступив з важливою попередженням про російську вакцину Супутник V

Євросоюз станом на 4 серпня не схвалив російську вакцину Супутник V, яка проходить експертизу ще з 4 березня. за 5 місяців розробник препарату так і не зміг довести його безпеку і надати ЕМА достовірних даних про ефективність вакцини.

6. В Україні будуть по-новому призначати субсидії

В Україні скасовують соціальні норми для розрахунку субсидій, які були введені навесні 2020 року через карантин. У Мінсоцполітики пояснили, чи послідує за цим зниження розміру субсидії, кому скасують допомогу і нагадали, як оформити субсидію.

7. Команда Зеленського вирушила в США для підготовки його зустрічі з Байденом

Офіційні Вашингтон і Київ почали підготовку до першої особистої зустрічі президентів США і України Джо Байдена і Володимира Зеленського. В Вашингтон вже невідкладно прибули члени команди українського лідера.

Головні новини 4 серпня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?