Головні новини 5 липня: нові проблеми з законом про ВККС і зміна правил в'їзду в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 5 липня: нові проблеми з законом про ВККС і зміна правил в'їзду в Україну

Головні новини 5 липня: нові проблеми з законом про ВККС і зміна правил в'їзду в Україну
Джерело:  online.ua

5 липня спікер спікер Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон про ВККС, але визнав, що в ньому є проблеми, через які документ може ветувати Зеленський, уряд змінив правила в'їзду в Україну через поширення штаму Дельта - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. Разумков підписав суперечливий закон про перезапуск ВККС

Дмитро Разумков (фото — rada.gov.ua)

Спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав закон про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Виявилося, в ньому є проблемні моменти, які вже не може виправити парламент, тому не виключено, що президент України Володимир Зеленський ветує його.

2. Уряд оновив правила в'їзду в Україну через штам Дельта

В українському уряді оновили правила для в'їзду в Україну в період поширення на планеті коронавируса штаму "Дельта", який є більш заразним в порівнянні з попередніми варіантами.

3. Зеленський назвав головну мету на зустріч з Байденом

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський активно готується до поїздки у Вашингтон на першу особисту зустріч з американським лідером Джо Байденом, яка повинна відбутися в кінці липня. Він чекає від неї максимальних результатів.

4. Путін терміново посилює угруповання бойових кораблів в Чорному морі

На тлі навчань Sea Breeze російський глава Володимир Путін терміново посилює угруповання бойових кораблів в Чорному морі. До окупованому Севастополю вже наближаються крейсер Москва і фрегат Адмірал Ессен з крилатими ракетами Калібр на борту.

5. Комісія Україна-НАТО проведе засідання з питання Донбасу

У середу, 7 липня, комісія Україна-НАТО проведе засідання. На порядку денному - ситуація на Донбасі.

6. В Естонії вимагають від Росії повернути анексовані території

Кандидат в президенти Естонії Хенн Пиллуаас, якого затвердила Консервативна народна партія, виступив з територіальними претензіями до Росії. Вимагає повернути анексовані території країни, які зараз входять до складу Псковської і Ленінградської областей.

7. СБУ заблокувала активи майже 200 компаній зі "списку контрабандистів" РНБО

Служба безпеки України заблокувала активи всіх 174 компаній зі "списку контрабандистів" РНБО. Також в рамках протидії корупції на митному кордоні СБУ почала 33 досудові розслідування, вже 40 особам повідомлено про підозру.

Головні новини 5 липня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?