Головні новини України та світу 30 січня: погіршення погоди і загострення на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини України та світу 30 січня: погіршення погоди і загострення на Донбасі

Головні новини України та світу 30 січня: погіршення погоди і загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

30 січня на Донбасі сталося загострення - бойовики поранили двох українських захисників, на що отримали потужний відсіч ЗСУ, в Росії готуються до масштабних протестів 31 січня на підтримку Навального, Володимир Зеленський пообіцяв безкоштовну вакцину від коронавіруса кожному громадянину країни - головні новини на ONLINE.UA.

1. Україну накриє потужний циклон: які галузі засипле снігом

 Україну накриють снігопади 1 лютого (фото — pxhere.com)

1 лютого Україну накриє новий циклон, який принесе сніг і штормовий вітер. Негода очікується на півночі, півдні і в центрі України. Рятувальники попереджають, що в Харківській, Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях випаде багато снігу, очікуються хуртовини та снігові замети. Небезпечна ситуація спостерігається в Карпатах. Там зберігається загроза сходу снігових лавин на високогір'ї Івано-Франківщини та Закарпаття.

2. Бійці ЗСУ дали потужний відсіч бойовикам на Донбасі за поранення двох військових

 Ситуація на Донбасі 30 січня (фото — facebook.com/pressjfo.news)

Ситуація на Донбасі залишається складною. Бойовики атакують позиції українських захисників з безпілотників, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї, залучаючи до обстрілу снайперів. У суботу, 30 січня, в порушення перемир'я бойовики знову відкрили вогонь по позиціях ООС поблизу села Новомихайлівка Мар'їнського району Донецької області. В результаті ворожої атаки двоє українських військовослужбовців отримали поранення. Бійці ЗСУ дали потужну відсіч бойовикам.

3. Зеленський публічно відповів на жорстку критику закону про референдум

 Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Він пояснив, чому деякі політики і парламентарі бояться закон про референдум і нагадав українцям, що тепер вони мають вирішальний вплив на владу, а друзів-політиків закликав звикати до нових правил.

4. Кремль готується до протестів 31 січня

 Протести в Росії 31 січня (фото — twitter.com/fbkinfo)

У неділю в Москві, Санкт-Петербурзі та інших великих містах РФ тисячі людей знову готуються вийти на вулиці, щоб вимагати звільнення незаконного арештованого Олексія Навального і відставки режиму президента Володимира Путіна. Кремль і силовики активно готуються до мітингів. У Москві введуть безпрецедентні обмеження для руху пішоходів і транспорту. Влада планує закрити на вхід і вихід сім станцій метро, змінити маршрути руху громадського транспорту і навіть заборонити прохід пішоходів. Крім того, російські медіа повідомляють, що приймачі для затриманих в Москві переповнені ще з попередніх протестів, тому поліцейські готують автозаки, щоб вивозити затриманих в інші міста і області.

5. У Росії нарешті назвали власника палацу Путіна

Палац Путіна (фото — скріншот відео)

Ним виявився мільярдер Аркадій Ротенберг, наближений до Кремля. Він стерджуэ, що саме йому належить розкішний палац  на мисі Ідокопас в Краснодарському краї, який за оцінками ФБК коштує не менше мільярда доларів.

6. WBO остаточно визначилася з наступним суперником Усика

Олександр Усик (фото — instagram.com/usykaa)

WBO дала 15 днів Усіку домовитися про поєдинок з Джо Джойсом  за титул тимчасового чемпіона. Після підписання контракту бій за титул тимчасового чемпіона WBO в суперважкій вазі повинен відбутися протягом 90 днів.

7. Україна відповість на спроби об'єднати ОРДЛО з Росією

Фото з відкритих джерел

Скандальний "форум" пропагандистів і бойовиків в окупованому Донецьку- це чергова спроба Кремля перекроїти Україну під свої лекала. Таким чином команда російського президента Володимира Путіна намагається нав'язати жителям ОРДЛО "русскій мір", щоб перешкодити відновленню суверенітету України над окупованими територіями. Але це провальна спроба, на яку рішуче відповість Україна. Влада України обов'язково поінформує зарубіжних партнерів про черговий приклад підривної діяльності Росії на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?