Сі Цзіньпін заявив про неминуче "воззʼєднання" Китаю та Тайваню
Категорія
Світ
Дата публікації

Сі Цзіньпін заявив про неминуче "воззʼєднання" Китаю та Тайваню

Сі Цзіньпін
Джерело:  Xinhua

Китайський лідер Сі Цзіньпін заявив про неминуче "возз'єднання" Тайваню з материковим Китаєм. Він заявив, що це “головний національний інтерес” народу.

Сі Цзіньпін назвав возз'єднання Китаю з Тайванем “неминучим”

Китайський лідер Сі Цзіньпін, виступаючи на симпозіумі з нагоди 130-ї річниці від дня народження засновника країни Мао Цзедуна, пообіцяв рішуче протидіяти будь-яким спробам "відділення" Тайваню від Китаю.

Реалізація повного возз’єднання Китаю є неминучою тенденцією. Це найбільший національний інтерес і те, чого хочуть люди, - сказав Сі.

Він зауважив про необхідність більш сумлінно впроваджувати політику правлячої в Китаї Компартії стосовно розв'язання питання Тайваню та підтримки принципу одного Китаю і Консенсусу 1992 року.

Крім того, Цзіньпін підкреслив необхідність розвивати взаємодію з Тайванем в усіх сферах та закликав сприяти мирному розвитку відносин між материком і островом.

Водночас він вчергове застеріг від спроб проголошення незалежності Тайваню.

Ми рішуче перешкоджатимемо будь-кому домагатись відділення Тайваню від Китаю, - підкреслив глава Китаю.

Що відомо про конфлікт Тайваню та Китаю

Пекін розглядає острів Тайвань як "сепаратистську провінцію" і намагається відновити над нею повний контроль. Однак Тайвань вважає себе незалежною країною з окремою економікою та демократично обраними лідерами.

Сполучені Штати надають військову допомогу Тайваню. На тлі цього загострився конфлікт між Вашингтоном і Пекіном.

Нещодавно Тайвань повідомив про відновлення китайської військової активності поблизу острова. Дев'ять літаків Китаю та кілька кораблів перетнули середину протоки, яка служить умовним кордоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?