РФ та Китай близькі до створення союзу проти США — Business Insider
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ та Китай близькі до створення союзу проти США — Business Insider

Путін і Сі Цзіньпін

На думку західних аналітиків, Росія і Китай все більше зближаються і стають дедалі агресивнішими у власних спільних планах оскаржити лідерство США у світі. 

Що відомо про загрозу альянсу Москви та Пекіна для США

Журналісти видання із посиланням на провідних західних аналітиків зазначають, що аяльнс РФ та Китаю представлятиме найбільшу загрозу у світі для США.

Очевидно, що дві держави вважають себе військовими партнерами, і що це партнерство стає все глибшим і досвідченішим, навіть якщо це не формальний альянс у західному розумінні, - підкреслює генеральний директор Atlas Group Джонатан Ворд.

Протягом останніх двох років РФ та Китай провели спільні військові навчання в Японському морі.

Окрім цього Росія передала Китаю технології, пов’язані із будівництвом підводних човнів, які можуть надати армії КНР перевагу у протистоянні зі США та союзниками в Тихому океані.

Кремлівський диктатор Володимир Путін та китайський лідер Сі Цзіньпін пообіцяли поглиблювати співпрацю у розробці високотехнологічної зброї.

Також Росія продала Китаю літаки Су-25, вертольоти Мі-17 і системи ППО С-400.

Чому союз РФ та Китаю стане найбільшою загрозою для США

Хоча лідери не підписали офіційний військовий альянс, такі кроки повинні викликати серйозне занепокоєння у США та їхніх союзників.

Повномасштабний китайсько-російський альянс створив би для Сполучених Штатів загрозу, яка не схожа на жодну загрозу, з якою вони стикалися після закінчення холодної війни, - йдеться в нещодавній статті для Центру аналізу європейської політики.

Комісія Конгресу зі стратегічної позиції Сполучених Штатів у жовтні заявила, що зараз США стикаються з загрозами, які "фундаментально відрізняються від того, що було в минулому, навіть у найтемніші дні холодної війни" через зростання Китаю та Росії. 

Вісь Росія-Китай становить величезну загрозу для Сполучених Штатів, враховуючи, що нам доведеться піклуватися про безпеку як в Європі, так і в Азії, а також на Близькому Сході, з ризиком опинитися в скрутному становищі, поки Пекін і Москва координуватимуть зусилля, щоб досягти їхніх регіональних амбіцій, - зазначає Джонатан Ворд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?