Google назвав ім'я найпопулярнішого футболіста за 25 років
Категорія
Спорт
Дата публікації

Google назвав ім'я найпопулярнішого футболіста за 25 років

Кріштіану Роналду
Джерело:  Google

У 2004 році у список найпопулярніших футболістів планети увірвався Кріштіану Роналду. Саме ім'я цього португальського нападника найчастіше вводили в пошуковий рядок Google протягом останніх майже 25 років.

Ім’я Кріштіану Роналду шукають у Google чверть століття

Кріштіану Роналду – найпопулярніший футболіст з 1999 року. Саме його ім'я шукали в Google 25 років поспіль найчастіше.

Про це стало відомо зі статистики, опублікованої Google в рамках "Машини часу найпопулярніших пошуків".

Так, згідно з даними пошуковика, з 1999 року і до 2004-го найпопулярнішим футболістом був Девід Бекхем, який на той час дійсно перебував на піку своєї кар'єри.

Також людей до 2003-го з року в рік цікавили Рональдіньо, Зінедін Зідан, Джордж Бест, Дієго Марадона, Роберто Карлос, Тьєрі Анрі, одного разу Бренді Честейн, а також Міа Гемм – колишня американська футболістка, яка у травні 1999 року побила рекорд за кількістю голів на міжнародній арені.

У 2004 році в список найпопулярніших увірвався Кріштіану Роналду. Він тоді зайняв друге місце, поступившись ще Бекхему.

Потім два роки поспіль Роналду поступався лідерством Роналдіньо. Однак з 2007 року нинішній гравець саудівського "Ан-Наср" 16 разів поспіль очолював рейтинг найпопулярніших футболістів світу серед користувачів Google.

Роналду перший
trendstimecapsule.ue.r.appspot.com

У 2023-му Кріш втратив лідерство. Згідно з останньою статистикою пошуковика, цього року його вперше перегнав нападник "Інтер Маямі" Ліонель Мессі, який до цього регулярно потрапляв у топ-5, але не займав першу позицію.

5 найпопулярніших футболістів 2023 року:

  • Ліонель Мессі

  • Кріштіану Роналду

  • Неймар

  • Кіліан Мбаппе

  • Ерлінг Голанд

Нещодавно Кріштіану відзначився п'ятдесятим голом у 2023 році, що дозволило 38-річному ветерану обігнати Мбаппе і Гаррі Кейна, які забили по 49 м'ячів, і наздогнати Голанда.

Натомість його одвічний опонент Мессі став цього року увосьме найкращим футболістом світу.

Гол Роналду з 30 метрів

У рамках 14 туру національного чемпіонату Саудівської Аравії Аль-Наср розгромив Аль-Ахдуд. Під завісу зустрічі Кріштіану Роналду довів справу до розгрому.

Головним героєм зустрічі став лідер господарів Кріштіану Роналду, який оформив дубль.

Другий гол 38-річного футболіста видався особливо красивим. Роналду підібрав м’яч після підкату голкіпера, який вийшов зі штрафного. Кріштіану у два дотики наважився на перекидання з 30 метрів, що в нього вийшло.

Завдяки своєму дублю португалець уже забив 48 голів у календарному році.

У поточному сезоні він провів 13 матч за Аль-Наср, у яких забив 15 голів і виконав сім гольових передач.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?