Графіки відключень світла. Відомі дати суттєвого поліпшення ситуації
Категорія
Україна
Дата публікації

Графіки відключень світла. Відомі дати суттєвого поліпшення ситуації

світло в місті

За попередніми даними, уже у 20-х числах липня з ремонтів планують вивести частину генерації електрики. Після цього відбудеться суттєве пом'якшення графіків відключень.

Головні тези:

  • Влада України активно працює над збільшенням імпорту електроенергії та розв'язанням проблем з її доступністю.
  • Попередні плани передбачають покращення ситуації в електромережах після планових ремонтів АЕС та зміни погодних умов.
  • Графіки відключень світла, що застосовуватимуться протягом дня, підлягають постійним змінам.

Укренерго обіцяє покращення ситуації з електрикою уже найближчими тижнями

Такою інформацією поділився радник Прем’єр-міністра, член наглядової ради НЕК «Укренерго» Юрій Бойко.

За його словами, можливості сусідніх європейських держав щодо імпорту електроенергії в Україну зараз обмежені через зростання внутрішнього споживання у спеку.

Юрій Бойко нагадав про нещодавній прогноз енергетиків, згідно з яким червень та липень будуть найважчим в енергосистемі.

На жаль, дива не сталося. Температура — ви самі бачите, яка. Це призвело до більшого навантаження в системі, а відповідно — до значних обмежень… Не кожен день ми максимальний обсяг електроенергії імпортуємо. В останні дні цей обсяг знизився. Але НЕК «Укренерго», добирає до цього максимального рівня шляхом залучення аварійної допомоги від наших сусідів, активуючи відповідні запити, — заявив він.

Попри це, після 20-х чисел липня ситуація повинна різко змінитися.

Насамперед це пов’язано з тим, що відбудеться плановий вихід в роботу з ремонтів низки генеруючих установок.

Після цього, як відомо, з'явиться додаткова потужність в системі, що призведе до суттєвого пом'якшення графіків.

За його словам, дефіцит залишиться, але він буде суттєво меншим, ніж зараз.

Уряд шукає шляхи розв’язання проблем з електрикою

За словами українського лідера Володимира Зеленського, Кабмін наразі активно працює над отриманням згоди з боку ЄС з питання збільшення імпорту електроенергії в Україну.

Окрім того, наголошується, що ситуація з доступністю електроенергії полегшиться в серпні після планових ремонтів енергоблоків АЕС та зміни погодних умов.

Якщо Росія повністю припинить обстріли енергетики, то відновити генерацію до наступної весни та літа, щоб усунути дефіцит, цілком реалістично, — йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, 3 липня графіки відключень світла застосовуватимуть протягом усієї доби, більшу частину якої обмежуватимуть три черги відключень одночасно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?