Графіки відключення електроенергії 5 липня будуть жорсткішими для Києва та 4 областей України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Графіки відключення електроенергії 5 липня будуть жорсткішими для Києва та 4 областей України

Світло
Джерело:  Укренерго

В Україні 5 липня світло в рамках графіків відключатимуть упродовж усієї доби. Проте для Києва, Київської, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей електроенергію можуть вимикати і у “сірій” зоні графіка.

Головні тези:

  • 5 липня відбудеться жорстке відключення електроенергії в Україні, зокрема для Києва та 4 областей.
  • Графіки відключень будуть застосовуватися протягом усієї доби, залучаючи різну кількість черг у різні години доби.
  • Для Києва, Київської, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей передбачено спеціальні сценарії відключення електроенергії.
  • Графіки відключень розроблено з метою компенсації дефіциту енергії в системі та підтримання електромереж у належному стані.
  • Дії споживачів у зазначені дні можуть бути обмежені через введені жорсткі відключення електроенергії, що передбачені графіками.

Київ та 4 області України матимуть жорсткіший графік виключення світла 5 липня

Про це повідомляють ДТЕК та Укренерго.

5 липня: за вказівкою "Укренерго" графіки відключень завтра застосовуватимуться протягом усієї доби, — сказано у повідомленні ДТЕК.

У компанії нагадали, що у Києві, Київській, Одеській, Донецькій та Дніпропетровській областях світло можуть відключати у "сірій" зоні.

В Укренерго уточнили, що з 00:00 до 03:00 та з 23:00 до 24:00 будуть залучені дві черги графіків відключень, у решту годин — три черги.

Що відомо про збільшення відключень світла ввечері 4 липня

Обленерго застосовують дві черги графіків погодинних відключень до 13:00. З 13:00 та до 23:00 будуть діяти три черги відключень.

В Укренерго додали, що у другій половині дня відключення чекають на бізнес та побутових споживачів.

Споживання кожної області розділено на 6 черг.

Скільки черг засовувати у всіх регіонам одночасно — визначає Диспетчерський центр Укренерго, для компенсації дефіциту енергії в системі.

Яка тривалість черги, яку чергу відключати саме зараз — визначають обленерго у кожному регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?