ГУР отримало секретні дані з підприємства РФ, де виробляють БпЛА "Орлан" та засоби РЕБ
Категорія
Україна
Дата публікації

ГУР отримало секретні дані з підприємства РФ, де виробляють БпЛА "Орлан" та засоби РЕБ

ГУР
Орлан

Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало 100 гігабайт секретних даних з російського підприємства ООО “Специальный Технологический Центр” (“СТЦ”).

Розвідка отримала секретні дані російського підприємства ВПК

У ГУР зазначають, що “СТЦ” перебуває під санкціями з 2016 року. На потужностях підприємства виробляють військове обладнання та техніку, що використовується армією РФ у війні проти України.

Зокрема, на “СТЦ” виготовляють БПЛА “Орлан” різних модифікацій, цілу низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, інші військову продукцію.

Розвідка розповідає, що серед отриманої інформації документація на 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення тощо ― йдеться як про наявні, так і перспективні військові розробки.

За попередніми оцінками, вартість одержаних даних може складати 1,5 мільярди доларів.

У ГУР підкреслюють, що це суттєвий удар по РФ, адже вказаний архів уже використовується в цілях зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора.

Отримати закриту інформацію одного із критично важливих підприємств ВПК РФ вдалось завдяки ефективній взаємодії з патріотичними представниками громадянського суспільства та медіа спільноти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?