ГУР підтверджує знищення російського корабля "Сергій Котов" — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ГУР підтверджує знищення російського корабля "Сергій Котов" — відео

ГУР
корабель РФ "Сергій Котов"

Головне управління розвідки України підтверджує свою успішну атаку на корабель РФ “Сергій Котов”, а також остаточне знищення ворожого судна.

Корабель РФ "Сергій Котов" пішов на дно

У ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України “Group 13” атакував патрульний корабель чорноморського флоту рф «cєрґєй котов», — йдеться в офіційній заяві української розвідки.

Що важливо розуміти, успішну спецоперацію ГУР вдалося реалізувати у співпраці з Військово-Морськими Силами ЗСУ та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Окрім того, наголошується, що в результаті удару морськими дронами “Magura V5” російський корабель зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.

За словами українських розвідників, вогневе ураження ворожого судна відбулось у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки.

 Варто також звернути увагу на те, що вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів.

Що відомо про корабель РФ “Сергій Котов”

“Сергій Котов” – третій серійний (четвертий за рахунком) патрульний корабель (корвет) проєкту 22160. Він є частиною Чорноморського флоту РФ.

Його вартість оцінювалася у 6 млрд рублів.

Уперше його спустили на воду на верфі "Затока" у січні 2021 року. Його названо на честь учасника Великої Вітчизняної війни – Героя Радянського Союзу контр-адмірала Сергія Миколайовича Котова.

Також вказаний корабель був носієм ракет “Калібрів”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?