ГУР здійснило кібератаку на інтернет-провайдерів Криму — джерела
Категорія
Події
Дата публікації

ГУР здійснило кібератаку на інтернет-провайдерів Криму — джерела

Хакер
Джерело:  online.ua

Головне управління розвідки України 26 червня атакувало російських інтернет-провайдерів в тимчасово окупованому Криму. Про це online.ua повідомили джерела в ГУР.

Головні тези:

  • Головне управління розвідки України провело кібератаку на російських інтернет-провайдерів у Криму.
  • Спеціалісти ГУР системно здійснюють атаки на російські інтернет-ресурси та мережеву інфраструктуру.
  • Атаки містять зокрема напади на сайти ключових установ та онлайн-платформи РФ, що призводить до серйозних наслідків, таких як затримка авіарейсів.
  • Ці атаки відображаються на роботі великих надавачів послуг у Криму та стали постійним явищем у діяльності ГУР.

Фахівці ГУР здійснили кібератаку на провайдерів Криму

Місцева окупаційна адміністрація попередила жителів півострова, що найближчим часом можливі перебої з доступом до мережі.

Як зазначають джерела, атаку здійснюють українські кіберфахівці воєнної розвідки.

Під удар потрапила відразу низка великих надавачів послуг у Криму.

Здається, російським кібернетикам пора згадати про імпортозамєщєніє, увімкнути свій «Чебурнет» замість Всесвітньої мережі та встановити ісконно-рускій фаєрвол, відгородившись від усього вільного світу. Лише так у них є шанс убезпечитися від наших атак, — зазначає співрозмовник у спецслужбі.

Атаки ГУР на російські Інтернет-ресурси стали постійними

Джерело у ГУР нагадало, що ураження російських серверів, онлайн-сервісів та мережевої інфраструктури останнім часом відбуваються системно.

До прикладу, на початку червня кіберфахівці ГУР здійснили масовану атаку на сайти Міністерства юстиції, Міністерства оборони, Міністерства інформаційних технологій і зв'язку, Міністерства фінансів, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства промисловості та енергетики РФ ті інші об’єкти.

А 12 червня, у так званий «день Росії» спеціалісти ГУР атакували онлайн-платформи російських аеропортів, що призвело до затримки авіарейсів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?