ГУР знищило російський бойовий вертоліт Ка-29 — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ГУР знищило російський бойовий вертоліт Ка-29 — відео

ГУР
Ка-29

Як виявилося, бійці ГУР не лише потопили 5 березня російський корабель “Сергій Котов”, а й знищили корабельний транспортно-бойовий вертоліт Ка-29, який у момент атаки знаходився на борту судна.

Росія втратила ще один вертоліт у війні проти України

Пресслужба ГУР оприлюднила перехоплення розмови російських загарбників з подробицями знищення патрульного корабля "Сергій Котов".

Зрозуміло, що ви все це знаєте. Нашу трагічну подію нічну. Відповідно в 0.50 безекіпажнимим катерами у кількості 5 одиниць було атаковано малий патрульний корабель "Котов", який разом з нами несе бойове чергування з протиповітряної оборони, та знаходиться він у мене, відповідно, на управлінні, — під час розмови командир 184 бригади кораблів охорони водного району (Новоросійськ), у чиєму підпорядкуванні перебував "Сергій Котов"

Російський загарбник також підтвердив, що "Сергій Котов" був атакований 5-ма безекіпажнимим кораблями (БЕКами), на його борту знаходився також вертоліт.

Як вдалося дізнатися українським журналістам від своїх інсайдерів у ГУР, українськив воїнам вдалося знищити корабельний транспортно-бойовий вертоліт Ка-29 (подальший розвиток вертольота Ка-27).

Що важливо розуміти, для розміщення палубної авіації на патрульних кораблях цього проєкту передбачено вертолітний майданчик, ангар, а також ємності для зберігання запасів авіаційного палива.

Що важливо знати про російський вертоліт Ка-29

Ка-29 (виріб 502, по класифікації НАТО: Helix-B) — радянський корабельний транспортно-бойовий вертоліт, подальший розвиток вертольота Ка-27.

Його розробили в ОКБ ім. Н. І. Камова на початку 1980-х років.

Головне завдання Ка-29 — десантування з кораблів підрозділів морської піхоти і їх вогневої підтримки, транспортування різних вантажів та ін.

05.03.2024 року один екземпляр гвинтокрила Ка-29, що базувався на борту корабля ВМФ РФ "Сергій Котов" був знищений разом з кораблем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?