Я розлючений. Туск різко розкритикував Орбана та владу Польщі
Категорія
Політика
Дата публікації

Я розлючений. Туск різко розкритикував Орбана та владу Польщі

Дональд Туск
Джерело:  online.ua

Впливовий польський політик Дональд Туск, який, найімовірніше, стане наступним прем’єр-міністром Польщі, заявив, що команда прем'єра Угорщини Віктора Орбана відкрито "перейшла на російські позиції".

Туск не приховує свого роздратування діями Орбана

Журналісти поцікавилися у польського політика, чи планує він провести перемовини з лідером Угорщини.

За словами Дональда Туска, такого бажання він більше немає, оскільки угорський уряд “відверто перейшов на російські позиції”.

Давайте чесно. Його стосунки з Москвою і Путіним органічні, і я не думаю, що мої переконання можуть суттєво змінити його ставлення, – зізнався політик.

За словами Дональда Туска, він вважає неправильним "переоцінювати свій вплив на Віктора Орбана".

Ми сьогодні не близькі один одному політично, – заявив очільник польської "Громадянської платформи".

Він також звернув увагу на те, що саме команда Орбана стає на заваді ухваленню рішення, в результаті якого офіційна Варшава мала б отримати від ЄС 800 млн євро за зброю, передану Україні.

Туск також критикує уряд Моравецького

За словами політика. він також не в захваті від результатів роботи чинного польського уряду.

Я розлючений тим, що в останню хвилину – коли вони бігають за своїми грошима… вони не змогли врегулювати з Орбаном таке важливе для нас питання, як 800 мільйонів євро на зброю, – заявив Дональд Туск, маючи на увазі уряд Матеуша Моравецького.

Він також публічно пообіцяв, що не буде змінювати свою позицію під час Європейської ради, де обговорюватимуть важливі питання, пов’язані з Україною.

Я переконаний, що відсьогодні більшість лідерів братимуть до уваги польську думку, коли йдеться про українські питання та коли йдеться про Угорщину та Орбана, - заявив Туск.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?