Я вражений. Столтенберг оголосив головне рішення засідання Ради Україна – НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Я вражений. Столтенберг оголосив головне рішення засідання Ради Україна – НАТО

НАТО
Єнс Столтенберг

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, Україна представила адаптовану Річну національну програму щодо подальшого реформування за вимогами НАТО під час засідання Ради України-НАТО — члени блоку уже її погодили.

У НАТО погодили новий план реформ для України

Я вражений реформами, які здійснює Україна… Ми погодили робочу програму та структуру, щоби бути впевненими у проведенні реформ, - заявив Єнс Столтенберг.

Слова генсека Альянсу про затвердження програми також підтверджує офіційна заява Ради України-НАТО.

У ній йдеться про те, що НАТО і Україна вже працюють і приймають рішення разом, зокрема й ті, що стосується оперативної сумісності, енергетичної безпеки, інновацій, кіберзахисту і стійкості.

Кулеба у НАТО відкинув пропозиції щодо територіального компромісу з РФ

Шеф української дипломатії Дмитро Кулеба, який представляє офіційний Київ під час першого засідання Ради Україна – НАТО, не підтвердив чутки про те, що російсько-українська війна зайшла у глухий кут.

Наша стратегічна задача – відновлення контролю за кордоном 1991 року – лишається незмінною і ніщо нас не зупинить (у її втіленні), – підкреслив глава МЗС.

За його словами, команда українського лідера Володимира Зеленського справді часто чує ідеї про "поступки" і "домовленості з Росією", однак завжди ігнорує подібні пропозиції, адже вони нічого не дадуть нашій країні.

Такі люди, які це пропонують, мають перш за все запропонувати подібне своїм урядам – віддати комусь частину своєї території, своїх людей. Нехай вони це зроблять, і ми побачимо, чи можна про це говорити, - підсумував Дмитро Кулеба.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?