Як бійці РДК реагують, коли їх називають росіянами — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Як бійці РДК реагують, коли їх називають росіянами — відео

РДК
Джерело:  online.ua

У чому різниця між “русским” і “россиянином” пояснює командир “Російського добровольчого корпусу” Денис Нікітін у документальному фільмі online.ua "Блідій молі — кінець".

Чому РДК ображаються на назву “россиянин”

На питання журналіста, чому саме “русский” добровольчий корпус, а не “российский“, Нікітін відповідає, що давно зрозумів важливість завжди називати речі своїми іменами.

Бо коли ми починаємо ховати сенс за якимись новими термінами чи хитромудрими назвами, то втрачається суть. Справа в тому, що “русский“ — це національна приналежність.

Наприклад, ми всі добре знаємо, що є чеченські дивізії і грузинські дивізії. Вони цілком існують за національною ознакою. Те саме стосується і РДК. Ми розуміємо, що насамперед у цій війні, яка є екзистенційною не лише для українців, а й для “русских“, ми маємо подбати про долю нашого народу. Взагалі для нас “россиянин” — це було образливе слово. Тобто “россиянин” — це простолюдин, споживач пропаганди, багатонаціонал. Тобто людина будь-якої національності, яка проживає в Росії.

Нікітін пояснює, що у Росії слово “россиянин” ввели як позначення громадянської нації, тобто як позначення всіх жителів Росії, які там проживають, чеченців, “русских”, казахів, якутів, будь-кого.

Ідеологія російського націоналізму може бути різною. Є імперська, яка каже, що всі повинні жити разом. А є протилежна точка зору, що різні народи мають жити в різних країнах, у різних країнах будуть різні звичаї. Наприклад, у Чечні такі ж звичаї. Чому ми не можемо їх поважати? Просто за кордоном у нас інші звичаї.

Командир РДК сподівається, що колись у “русских” будуть нормальні волелюбні звичаї, де вони самі вирішуватимуть, як їм жити, а не кривлятимуться перед владою і не будуть брати участі в тих речах, які вони сьогодні роблять.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?