Як ГУР потопило корабель РФ "Сергій Котов" — відео з дрона
Категорія
Україна
Дата публікації

Як ГУР потопило корабель РФ "Сергій Котов" — відео з дрона

ГУР
дрон Магура

Вранці 5 березня українські розвідники показали, як їм вдалося знищити російський корабель “Сергій Котов”.

Знищення корабля РФ "Сергій Котов" — як це було

Головне управління розвідки Міноборони України вперше опублікувало відео, на якому видно, як український дрон атакує вороже судно.

Окрім того, представник ГУР МОУ Андрій Юсов в ефірі телемарафону офіційно підтвердив, що серед екіпажу є загиблі та поранені.

Їхня кількість наразі уточнюється.

Варто зазначити, що успішна спецоперація українських розвідників відбулася у ніч з 4 на 5 березня 2024 року.

Її реалізував спецпідрозділ ГУР МО України “Group 13” у співпраці з Військово-Морськими Силами ЗСУ та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

У ГУР також зазначають, що у результаті удару морськими дронами “Magura V5” російський корабель зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.

 Окрім того, наголошується, що вогневе ураження ворожого судна відбулось у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки.

Що також важливо розуміти, вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів.

Буданов виступив з заявою про Кримський міст

Нещодавно шеф української розвідки Кирило Буданов наголосив, що успіхами в Криму його команда завдячує мешканцям півострова.

Ба більше, глава ГУР натякнув на майбутню долю Кримського мосту.

Ми обіцяли, що в 2023 році українські спецпризначенці будуть у Криму, і ми цю обіцянку виконали. Ворогів очікують нові сюрпризи, і я б не рекомендував цивільному населенню користуватись так званим «кримським» мостом.

Кирило Буданов

Кирило Буданов

Глава ГУР МОУ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?