У ГУР розкрили деталі виробництва в Україні аналогів західної бронетехніки
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР розкрили деталі виробництва в Україні аналогів західної бронетехніки

Бронетехніка ВСУ

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, в Україні вже налагоджено виробництво аналогів західних бронемашин M113, MaxxPro і Humvee. 

Що відомо про українські аналоги західних бронемашин

Юсов зазначив, що аналогічні західним українські військові одиниці отримали назви "Лис", "Сікач" і "Характерник".

Це насправді дивовижна історія, коли на місці зуміли відновити, не втративши бойові можливості, з наявних матеріалів, або з техніки, яка вже не була придатна. Або виготовляючи власні деталі. Зокрема, корпуси, інші окремі агрегати. Або використовуючи навіть застарілі радянські елементи з радянської техніки. Це все іде в хід, це все уже працює, це все вже використовується в бойових умовах, - розповідає представник ГУР.

Він зазначив, що аналогічна західним зразкам українська бронетехніка є не просто дослідними зразками.

Ці бронемашини довели свою ефективність на полі бою.

Зокрема, під час оборонної операції та подальшого прикриття відходу українських підрозділів з Авдіївки.

Також "Сікач" і "Характерник", як розповів Юсов, брали участь в операції з ліквідації ворожої диверсійно-розвідувальної групи на сході.

Що відомо про використання ЗСУ аналогів західної бронетехніки

Використовуючи аналоги Humvee, MaxxPro і M113 на полі бою проти армії РФ, бійці Сил оборони України завадили ворожій ДРГ зайти в тил до українського підрозділу.

У розпорядженні видання Defense Express опинилося відео бою одного зі спецпідрозділів Сил оборони України, в якому наші військові використовують саморобні аналоги американського бронеавтомобіля HMMWV (Humvee) та бронетранспортерів MaxxPro і M113 під назвами "Характерник", "Сікач" та "Лис" відповідно.

Бій проходив проти ворожої диверсійно-розвідувальної групи.

Як стверджує джерело, яке надало відео, подія відбулася в середині лютого на Запорізькому напрямку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?