Як ЄС може збільшити поставки боєприпасів Україні — пояснення президента Латвії
Категорія
Політика
Дата публікації

Як ЄС може збільшити поставки боєприпасів Україні — пояснення президента Латвії

Військова допомога Україні
Джерело:  Суспільне

За словами президента Латвії Едгарса Рінкевичса, ЄС може збільшити поставки боєприпасів Україні у разі відмови від їхнього продажу третім країнам. 

Що відомо про змогу ЄС наростити поставки боєприпасів Україні

Рінкевичс підкреслив, що наразі окупаційна російська армія не досягла жодних стратегічних цілей в Україні, однак наразі Кремль мобілізує людські та матеріальні ресурси на ведення тривалої війни і до цього не слід ставитись легковажно.

Президент Латвії підкреслив, що в ЄС більшість розуміє необхідність мобілізації власної оборонної промисловості, однак для цього необхідний час.

Я знаю, що є деякі так звані треті країни, які все ще купують боєприпаси у європейських заводів. І якщо ми можемо відкласти, наприклад, їхні закупівлі, тому що у них немає активної воєнної ситуації, то, напевно, це те, що ми повинні зробити, - зазначив Рінкевичс.

Як армія РФ повернула світ у Другу світову

За словами військового експерта Петра Черника, вторгнення окупаційної російської армії з огляду на те, які технології та оборонні споруди використовують російські військові злочинці, повертає на у Другу світову.

Росіяни повернули нас у Другу світову війну: і в частині масованості артилерійських залпів, і в частині, що стосується побудови класичної лінії оборони. Що таке класична трьох ешелонована лінія оборони? Перша лінія, так звана лінія забезпечення, - це мінні поля 3-4 км завширшки, - зазначив аналітик.

Він зазначив, що друга лінія оборони окупаційної російської армії складається з фортифікаційних оборонних споруд, окопів завглибшки 2 метри, бетонованих бліндажів, обладнаних артилерійських позицій з дерев’яними і бетонними перекриттями та сховами для бронетехніки.

Також йдеться про обладнані позиції пусків для протитанкових ракетних комплексів і тому подібне.

Тунелі, ДЗОТи, ДОТи - класика, нічого не змінилося. Росіяни побудували цю другу лінію, точніше, першу лінію... "Суровікіна". І з огляду на те, що вони зараз перейшли до масованої атаки, в першу чергу, по східному фронту, мають деякі часткові успіхи, абсолютно є логічним і з нашого боку будувати щось подібне, - пояснює експерт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?