Як на хід війни вплинула зміна командувача ЧФ РФ — пояснення розвідки Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

Як на хід війни вплинула зміна командувача ЧФ РФ — пояснення розвідки Британії

Міноборони Британії
Чорноморський флот РФ

Британські розвідники вирішили проаналізувати останню активність Чорноморського флоту РФ, який станом на сьогодні базується у Новоросійську.

Чорноморський флот РФ став менш активним

Міноборони Великої Британії звертає увагу на те, що 1 квітня ракетний фрегат класу "Григорович" провів бойові стрільби в порту Новоросійська.

Як зазначають іноземні розвідники, сучасні російські кораблі, такі як фрегат класу "Григорович", мають системи вертикального запуску для стрільби крилатими ракетами по морських і наземних цілях.

Що важливо розуміти, такі ракети історично перезаряджаються в Севастополі.

Однак Росія в основному вивела свої кораблі і підводні човни Чорноморського флоту з Севастополя далі на схід до Новоросійська. Після відсторонення командувача ЧФ РФ у березні 2024 року флот був найменш активним з початку війни, — йдеться в офіційній заяві Міноборони Великої Британії.

Чому Кремль перекинув ЧФ РФ у Новоросійськ

Британські розвідники дійшли висновку, що Чорноморський флот залишатиметься у Новоросійську, адже станом на сьогодні це найкращий спосіб захистити його від нападу з боку України.

Окрім того, наголошується, що інфраструктура технічного обслуговування, логістики та поводження з озброєнням у порту Новоросійська, цілком можливо, була вдосконалена, щоб підтримувати нові умови базування кораблів ЧФ РФ на невизначений термін.

Варто також нагадати, що нещодавно спікер Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук попередив, що для України найбільшу небезпеку становлять три ворожі підводні човни у Чорному морі.

Загалом вони мають приблизно 10 носіїв. Ця кількість може варіюватися залежно від боєготовності. Звісно, можна казати, що близько 40 одиниць ще є таких, які можуть складати небезпеку, — пояснив Плетенчук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?