Як перемога Трампа на виборах у США може вплинути на ситуацію в Україні — відповідь Годжеса
Категорія
Політика
Дата публікації

Як перемога Трампа на виборах у США може вплинути на ситуацію в Україні — відповідь Годжеса

Дональд Трамп
Джерело:  BBC

За словами колишнього командувача армії США у Європі, генерала у відставці Бена Годжеса, ймовірна перемога Дональда Трампа на президентських виборах в США не обіцяє Україні нічого гарного. 

Як перемога Трампа може вплинути на шанси України виграти розв’язану РФ війну

Якби ми вже знали, хто буде наступним президентом, ми б були Росією. Але ми не знаємо, хто буде президентом. Я сподіваюся, що Байдена переоберуть не тому, що я підтримую всю його політику, а тому, що, на мою думку, адміністрація Трампа буде жахливою для Америки і нашої демократії, — зазначив Годжес.

За його словами, наразі багато європейських партнерів стурбовані ймовірною перемогою Трампа на виборах у США, адже він проявляє неповагу до міжнародного права і послаблює єдність партнерів по НАТО.

Але, дивіться, Україна — суверенна держава. Німеччина, Велика Британія, Франція — це все суверенні держави. І вони здатні на більше. Якщо скласти об’єднані економіки всього ЄС, це затьмарить те, що має Росія. Населення, економічний потенціал і набагато кращі об’єднані війська. Навіть якщо Сполучені Штати не зроблять того, що вони повинні зробити в наших власних інтересах, адже в наших інтересах перемога України. Якщо ми цього не зробимо, загроза для Європи буде ще гіршою. Тому європейцям доведеться взятися до роботи, серйозно поставитися до того, щоб допомогти Україні перемогти Росію, — пояснює Годжес.

Хто найбільш сильно програє у разі перемоги РФ в Україні

Генерал у відставці зазначив, що у разі перемоги Росії найбільшим невдахою після України виявиться Німеччина.

Це зруйнує довіру до країни, зробить її заручником російської ядерної загрози. Крім того, Німеччина знову матиме мільйони біженців.

В інтересах Німеччини, щоб Україна перемогла Росію. Тож ми всі маємо зробити все можливе, щоб це сталося. Це не благодійність для України, це в наших інтересах, — зазначив Годжес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?