Як Росію планують примусити до підтримки української Формули миру — відповідь прем'єр-міністра Італії
Категорія
Політика
Дата публікації

Як Росію планують примусити до підтримки української Формули миру — відповідь прем'єр-міністра Італії

Джорджа Мелоні
Джерело:  online.ua

За словами прем'єр-міністра Італії Джорджі Мелоні, або Росія погодиться на умови мирного врегулювання розв'язаної злочинної війни проти України, або її змусять капітулювати. 

Головні тези:

  • Росію змусять капітулювати у разі відмови від підтримки умов України щодо припинення війни.
  • Світова спільнота прагне сформувати базові умови для завершення злочинної війни Росії в Україні.
  • Захист України є захистом системи правил, і це вимагає об'єднання зусиль на міжнародному рівні.
  • Італія та інші західні партнери підтримують відмову від запрошення Росії до участі у міжнародних самітах до виконання розв'язки злочинної війни.
  • Нинішній мирний саміт свідчить про велику підтримку українського мирного плану та виявляє важливість продовження процесу урегулювання конфлікту.

Росії доведеться капітулювати у разі відмови від підтримки умов України щодо припинення війни

Мелоні підкреслила, що на її думку, світова спільнота має сформувати базові мінімальні умови для завершення розв’язаної Росією злочинної війни в Україні.

Захищати Україну означає захищати систему правил. Важливо об‘єднати всі зусилля для захисту України. Якщо Росія не погоджується з умовами, ми примусимо їх здатися, - підкреслила прем’єр-міністр Італії.

Вона зазначила, що Україні і далі може розраховувати на сталу підтримку Італії.

Що кажуть інші західні партнери України на Саміті миру

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте підтримав відмову від запрошення Росії до участі у Саміті миру у Швейцарії.

За його словами, Україна та учасники Саміту надсилають сигнал країні-агресорці, що прагнуть до миру, однак на справедливих умовах.

Ми всі згодні, що Росія зараз не повинна бути за цим столом. Мир прийде тільки тоді, коли Росія буде згодна з усіма міжнародними принципами і Статутом ООН, - підкреслив Рютте.

Прем'єр Нідерландів наголосив, що партнери продовжать підтримку України.

За словами заступника глави МЗС Чехії Яна Маріана, головною метою нинішнього мирного саміту не є обговорення умов завершення розв’язаної Росією злочинної війни, а великий сигнал від Світової спільноти щодо підтримки українського мирного плану.

Це великий сигнал підтримки України. Ми вважаємо надзвичайно важливим показати ту довгострокову підтримку українського мирного плану, - зазначив Маріан.

Важливим, за його словами, є те, що процес буде продовжуватися "і, можливо, одного дня до нього буде залучена і Росія".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?