Як в Україні вимикатимуть світло 3 липня — графіки
Категорія
Україна
Дата публікації

Як в Україні вимикатимуть світло 3 липня — графіки

Як в Україні вимикатимуть світло 3 липня — графіки
Джерело:  Укренерго

3 липня графіки відключень світла застосовуватимуть протягом усієї доби, більшу частину якої обмежуватимуть три черги відключень одночасно.

Головні тези:

 

  • Обленерго застосовуватиме три черги відключень світла одночасно, з 08:00 до 13:00 будуть дві черги.
  • Українська енергетика має серйозні проблеми через пошкодження від російських ударів, що призвели до дефіциту електроенергії та введення графіків відключень.
  • За базовим сценарієм взимку українці можуть бути без світла по 12 годин щодня, але тривалість відключень ще невідома.
  • Міністерство енергетики України ще не може визначити тривалість відключень світла взимку через складну ситуацію в енергетиці.

Як діятимуть графіки відключення світла в Україні 3 липня

Як зазначається, 3 липня обленерго будуть застосовувати: з 08:00 до 13:00 — дві черги, в інші години доби — три черги відключень одночасно.

Причина заходів обмеження — високий рівень енергоспоживання через спеку. Актуальні графіки погодинних відключень можна дізнатись на сайтах та сторінках у соцмережах обленерго.

2 липня в Україні весь день застосовують три черги відключень світла одночасно. На практиці це означає, що електропостачання немає і в "сірих" зонах графіків.

Відключення світла в Україні

Українська енергетика зазнала дуже значних пошкоджень через російські удари. Росіяни знищили великі українські ТЕЦ та ТЕС, а також вивели з ладу Дніпровську гідроелектростанцію.

Ці пошкодження спричинили суттєвий дефіцит електроенергії в енергомережі України, а тому "Укренерго" довелося запроваджувати графіки відключення світла.

Як заявляли в енергокомпанії Yasno, за базовим сценарієм, взимку українці можуть щодня бути без світла по 12 годин.

Водночас в Міністерстві енергетики України заявляли, що поки зарано робити прогнози щодо тривалості відключень світла взимку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?