Як весняна погода вплине на бої на фронті — пояснення ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Як весняна погода вплине на бої на фронті — пояснення ЗСУ

ЗСУ

Сили оборони України можуть використати настання весни на свою користь — для сточення наступального потенціалу РФ та очікування допомоги Заходу.

Як весна змінить бойові дії

Начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш в ефірі телемарафону сказав, що із настанням весни можуть піднятися ґрунтові води, і звичайно, що це призведе до підтоплення окопів, але цей час можна використати і на користь України.

Звичайно, цей час можна виграти і використати на нашу користь, оскільки противнику досить складно певний буде вести наступальні дії саме із застосуванням важкої техніки — танків, бойових броньованих машин різних типів (БМП, БРДМ, БМД та інших).

Ілля Євлаш

Ілля Євлаш

Начальник пресслужби ОСУВ "Хортиця"

Євлаш додав, що ЗСУ можуть використати для облаштування укріплень, оскільки зараз перебувають у стратегічній обороні.

Наша основна задача — це сточення наступального потенціалу противника на усіх його напрямках. І звісно, що саме цей час можна максимально продуктивно та результативно використати на нашу користь, — додав Євлаш.

Також начальник пресслужби додав, що Сили оборони очікують на допомогу від Західних партнерів. Також у цей час відбуватиметься підготовка українських резервів.

Ситуація на фронті

Від початку доби 29 лютого українські війська збили три російських винищувача Су-34.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський побував на передовій і заявив про вибиття російських окупантів з околиць Орлівки на Донеччині.

Також він заявив, що на Авдіївському та Запорізькому напрямках російські штурмові підрозділи намагаються прорвати оборону наших військ і захопити населені пункти Тоненьке, Орлівка, Семенівка, Бердичі, Красногорівка.

Зранку 29 лютого Генштаб ЗСУ підтвердив удар по скупченню російських військ в Оленівці Донецької області за допомогою українських реактивних систем залпового вогню. Загинуло щонайменше 19 окупантів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?