Як відключатимуть світло в Україні 21 липня — графіки
Категорія
Україна
Дата публікації

Як відключатимуть світло в Україні 21 липня — графіки

Як відключатимуть світло в Україні 21 липня — графіки
Джерело:  Укренерго

За вказівкою НЕК "Укренерго", графіки погодинних відключень електроенергії  21 липня планують застосовувати з 00:00 до 24:00.

Головні тези:

 

  • З 15:00 до 24:00 обленерго будуть застосовувати дві черги відключень одночасно, в інші години — одна черга.
  • Ситуація в енергосистемі України очікується найближчим часом покращитися згідно з заявою міністра енергетики Германа Галущенка.
  • Ремонтна кампанія на об'єктах генерації проводиться для забезпечення повноцінної роботи атомної генерації протягом осінньо-зимового періоду.
  • Спеціалісти “Енергоатому'”докладають зусиль для перезавантаження палива та пуску в роботу блоків з метою забезпечення енергобезпеки.

Як діятимуть графіки відключення світла в Україні 21 липня

За повідомленням "Укренерго", з 15:00 до 24:00 обленерго будуть застосовувати дві черги відключень одночасно. В інші години діятиме одна черга відключень.

Коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень — це 4 години обмежень на добу, дві черги — 8 годин обмежень, три черги — 12 годин обмежень, чотири черги — більше 12 годин обмежень. Коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень — це 4 години обмежень на добу, дві черги — 8 годин обмежень, три черги — 12 годин обмежень, чотири черги — більше 12 годин обмежень.

Про зміни у графіках повідомлятимуть окремо.

Ситуація зі світлом покращиться найближчим часом

Ситуація в енергосистемі України поліпшиться вже найближчим часом. Про це під час години запитань до уряду заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Уже найближчим часом ситуація поліпшиться. І це правда, я це підтверджую, — зазначив глава Міненерго.

За його словами, це повʼязано з особливостями ремонтної кампанії на обʼєктах генерації. Ремонтна кампанія проводиться таким чином, щоб атомна генерація працювала повним складом протягом осінньо-зимового періоду. І відповідно під це всі строки адаптовані.

Сьогодні, з урахуванням тієї складної ситуації, яка є через постійні обстріли, через аномальні погодні умови, ми намагаємося максимально скоротити терміни там, де це можливо, основне — без загрози для ядерної та радіаційної безпеки, — наголосив Галущенко.

Він додав, що спеціалісти "Енергоатому" роблять все можливе, аби скоріше перезавантажити паливо і пустити в роботу блоки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?