Як ВЛК оцінюватиме придатність військовозобов'язаних — нові правила
Категорія
Україна
Дата публікації

Як ВЛК оцінюватиме придатність військовозобов'язаних — нові правила

Міністерство оборони України
ВЛК

Згідно з новою заявою департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони України, члени військово-лікарської комісії тепер не мають повноважень самостійно визначати чи придатна людина до військової служби. Тепер це питання врегульоване чіткими нормами.

Як тепер визначатимуть придатність

4 травня за наказом міністра оборони почали діяти зміни, внесені до положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ. Відтепер не існує статусу “обмежено придатний” і встановлений список хвороб, за якими визначатиметься, чи підлягає людина мобілізації.

У департаменті Міністерства оборони зазначають:

Фактично скасовано індивідуальну оцінку придатності. Тепер члени ВЛК не зможуть приймати рішення на власний розсуд, а будуть керуватися лише чіткими нормами. Це дозволить унеможливити корупційні прояви

Тими самими чіткими нормами, які були згадані вище, є список хвороб, оприлюднений нещодавно Міністерством оборони.

До 4 лютого 2025 року чоловіки 18-16 років, що мали статус «обмежено придатний» мають пройти ВЛК, повідомляється у відомстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?