Як вплине на війну знищення ЗСУ Ту-22М3 армії РФ — відповідь Повітряних сил
Категорія
Україна
Дата публікації

Як вплине на війну знищення ЗСУ Ту-22М3 армії РФ — відповідь Повітряних сил

Ту-22М3

За словами речника Повітряних сил Іллі Євлаша, наразі українські військові мають засоби ураження стратегічної авіації окупаційної армії РФ з далеких відстаней. 

Що відомо про зищення ЗСУ бомбардувальника армії РФ Ту-22М3

Євлаш зазначив, що знищення стратегічного бомбардувальника окупаційної армії РФ Ту-22М3 є переломним моментом для російської авіації.

В нас є ресурси, якими ми можемо діставати на такі великі дистанції. Ми це вже довели під час збиття літака ДРЛО А-50. І це стало черговим підтвердженням того, що ми можемо модифікувати наші різні засоби, які можуть діставати навіть на такі великі дистанції та ефективно атакувати ворожі літаки, зокрема Ту-22М3, — зазначив Євлаш.

За його словами, спецоперації українських військових будуть боляче бити по російських окупантах.

Євлаш підкреслив, що дуже скоро пілоти окупаційної армії РФ зрозуміють, що не перебувають у безпеці навіть на великій відстані від лінії фронту у розв’язаній Кремлем злочинній війні.

Які наслідки матиме втрата армією РФ бомбардувальника Ту-22М3

Речник командування Повітряних сил зазначив, що наразі у відносній безпеці перебуватимуть Одеса та прилеглі до лінії фронту території, а також об’єкти критичної інфраструктури у глибокому тилу.

Однак Євлаш попередив, що в злочинної армії РФ ще достатньо стратегічних бомбардувальників Ту-22М3.

Речник ПС ЗСУ також додав, що під час атаки було знищено 11 з 12 ворожих ракет Х-59 і Х-69.

Це перша атака, коли російська тактична авіація застосувала так багато ракет цього типу, — і не остання операція, на яку здатні Повітряні сили спільно з побратимами.

Росіяни намагатимуться якомога більше атакувати наші літаки та не давати нам виконати поставлені завдання. Проте у нас є ще козирі в рукаві, як ви сьогодні бачили. Будемо чекати на Ту-95МС. Усе буває вперше, і це не останній наш літак, — підкреслив Євлаш.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?