Як змінилася тактика РФ після знищення літаків на "Бельбеку" — думка Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

Як змінилася тактика РФ після знищення літаків на "Бельбеку" — думка Гуменюк

Бельбек

Після знищення щонайменше трьох літаків під час удару по аеродрому "Бельбек" 31 січня, окупанти намагаються знайти максимально безпечні для себе рубежі пуску. При цьому, перевага в РФ у повітрі зберігається, але ЗСУ намагаються "це максимально вирівняти".

Як змінилася тактика РФ після знищення літаків на "Бельбеку"

Очевидно вони намагаються знайти максимально безпечні для себе рубежі пуску. Вони не наближаються в ті райони, де був для них прикрий урок, але, тим не менш, ми продовжуємо роботу для того, щоб авіації ворога ставало менше і підтвердження тому — результативна робота по аеродрому "Бельбек", де мінус три (літаки, — ред.) знову, — констатувала вона.

Водночас Гуменюк зазначила, що попри втрату літаків, перевага у РФ в повітрі зберігається, але українські сили оборони намагаються "це максимально вирівняти".

Зокрема і як раз той самий урок, про який я казала, що вони побоюються того, що застосування авіації на тих рубежах, напрямках і відстанях, які вони дозволяли собі раніше, для них будуть критичними. Крім того, вони суттєво жаліються на дуже потужну нашу роботу по знищенню їх безпілотників. Тобто вони нарощують використання FPV-дронів, але результату це не має, тому що ми знаходимо способи протидії, — констатувала спікер.

Атака на аеродром "Бельбек": знищення літаків

31 січня у тимчасово окупованому Криму пролунала серія вибухів. Окупанти заявили про нібито "запуск 20 ракет", які нібито вдалося збити. У свою чергу, командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук натякнув, що ЗСУ вдарили по аеродрому "Бельбек".

При цьому спочатку анонімний російський Telegram-канал "Кремлівська табакерка" повідомив про втрату двох літаків Су-27, одного Су-30 і 12 загиблих, у тому числі пілотів, у Бельбеку.

2 лютого спікер Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що на аеродромі "Бельбек" у тимчасово окупованому Криму під час атаки 31 січня було вражено щонайменше три літаки росіян, а також особовий склад.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?