Яка ситуація на Авдіївському напрямку — нові дані британської розвідки
Категорія
Україна
Дата публікації

Яка ситуація на Авдіївському напрямку — нові дані британської розвідки

Міноборони Британії
ЗСУ

В останні дні російські війська досягли невеликого просування на північному напрямку "кліщів" у рамках спроби оточити місто Авдіївку.

Британська розвідка фіксує просування армії РФ біля Авдіївки

Як зазначається у зведенні, з початку жовтня 2023 року російські війська просунули лінію фронту у цьому районі на 2 км.

За даними британської розвідки, хоча це і скромне просування, воно, ймовірно, є одним з найбільших досягнень Росії з весни 2023 року. Воно коштувало підрозділам тисяч жертв.

Ця операція поступово наближає російські війська до Авдіївського коксохімічного заводу, де українські війська зберігають одну зі своїх основних оборонних позицій, йдеться у повідомленні.

Хоча Авдіївка стала виступом чи виступом на українській лінії фронту, Україна продовжує контролювати коридор шириною близько 7 км, через який вона продовжує постачати місто, - зазначають Міноборони Британії.

Що відомо про наступ РФ на Авдіївку

Російська армія розпочала масований штурм Авдіївки 10 жовтня. У ході штурму російські війська зазнають величезних втрат, але продовжують атаки, вводячи в бій нові підрозділи. Руйнування в Авдіївці перевищили за своїм масштабом Бахмут.

За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, за місяць росіяни втратили близько 10 тисяч солдатів на цьому напрямку.

Раніше британська розвідка повідомляла, що рекордні втрати у російській армії у листопаді 2023 року були спричинені наступом на Авдіївку.

Протягом листопада втрати в російській армії складають у середньому 931 особу на день. Це один із найвищих показників втрат серед росіян за всю війну.

Наразі злочинна армія РФ змушена змінювати тактику ведення бойових дій в районі Авдіївки на Донеччині через значне погіршення погодних умов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?