Яка зброя ЗСУ найрезультативніше збиває російські дрони — відповідь Ігната
Категорія
Україна
Дата публікації

Яка зброя ЗСУ найрезультативніше збиває російські дрони — відповідь Ігната

Gepard
Джерело:  РБК Україна

Україні треба нарощувати кількість військових засобів, які будуть раціональними для збиття БПЛА. На сьогодні лідерка у цьому зенітна самохідна установка Gepard – за співвідношенням затрат та ефективності.

Яка українська зброя найкраще збиває дрони РФ

Найрезультативнішою у відбитті дронів-камікадзе, які росіяни постійно запускають по Україні, є ЗРК Gepard.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, росіяни завдають удару великою кількістю БПЛА, і треба розуміти, що в кожного дрона завжди є своя ціль. Всі вони були спрямовані на якийсь військовий, інфраструктурний, стратегічний об'єкт. Не винятком була масована атака дронів на Київ 25 листопада.

Таких об'єктів у Києві, які вони б хотіли уразити, повно. По-друге, вони змусили нас для відбиття цього удару витратити певний запас зенітних керованих ракет. Це вже друга, побічна мета – виснаження нашої ППО, – сказав Ігнат.

Речник розповів, що 40% збили мобільні вогневі групи зенітками, стрілецькою зброєю, щось збили Gepard, Crotale, а щось міг збити винищувач.

Але для решти довелось застосовувати потужні ЗРК. Ворог це теж добре розуміє, тож мета виснаження у росіян теж є. Тому треба нарощувати кількість тих засобів, які будуть раціональними для збиття БПЛА. На сьогодні найкраще у цьому себе показує Gepard – це за співвідношенням затрат та ефективності. Але і він має обмежений радіус дії – 4,5 км для збиття наземними снарядами, – пояснив Ігнат.

Тому, за словами речника, Україні треба більше ЗРК Gepard і їхніх аналогів.

Захист від російських ударів

Раніше представник ГУР Вадим Скібіцький назвав обмежені можливості української ППО однією з причин, чому Росія змогла легко вразити енергетичну мережу минулого року.

На його думку, тепер росіянам буде складніше досягнути поставленої мети, оскільки зараз Україна має потужнішу систему протиповітряної оборони. До того ж енергетики весь рік готувалися до відновлення ракетних та дронових ударів російських терористів.

Скібіцький вважає, що масовані удари цього року можуть відновитися після початку осінньо-зимового періоду, коли споживання електроенергії вийде на пікові показники.

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький сказав, що під час цієї зими можуть бути проблеми, пов’язані з масованими обстрілами. Але енергосистема не розвалиться і буде працювати.

Як пише Politico, західна ППО перетворила Київ на рідкісне безпечне місце у воюючій Україні. Наразі в столиці працюють декілька видів протиповітряного захисту різного радіусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?