Яке рішення ухвалила Україна заради порятунку Авдіївки — дані Forbes
Категорія
Україна
Дата публікації

Яке рішення ухвалила Україна заради порятунку Авдіївки — дані Forbes

ЗСУ
Джерело:  Forbes

Українська армія робить все можливе, щоб захистити Авдіївку Донецької області від російських окупантів. Згідно з даними Forbes, на порятунок міста могли відправити одну з найкращих бригад ЗСУ — 3-тю десантно-штурмову бригаду.

Битва за Авдіївку. Україна могла ухвалити важливе рішення для захисту міста

Як вдалося дізнатися журналістам, це єдина українська сухопутна бойова бригада, яка ще минулого тижня перебувала в резерві на сході України.

Редакція видання також стверджує, що те, що бійці саме з цієї бригади укріплять Авдіївку, не було заздалегідь вирішеним питанням.

Згідно з останніми даними, солдати РФ після чотирьох місяців боїв прорвали оборону Авдіївки і наблизилися впритул до головної дороги, якою український гарнізон, зосереджений на 110-й механізованій бригаді, отримує постачання в місто.

На той момент у [командувача угруповання "Таврія" Олександра] Тарнавського було два варіанти. Відвести вцілілі частини 110-ї бригади з відкритої східної частини міста і закріпити українську лінію в центрі Авдіївки або відразу за містом, на заході. Або — посилити 110-ту бригаду і спробувати відтіснити набагато більші російські сили від ліній постачання гарнізону, — йдеться в матеріалі ЗМІ.

Журналісти також припускають, що фінальне рішення щодо захисту Авдіївки міг ухвалювати уже не Тарнавський.

Чи зможе 3-тя десантно-штурмова бригада врятувати Авдіївку

Як зазначає видання, 3-тя десантно-штурмова бригада провела одну з останніх переможних битв в українському наступі 2023 року і звільнила населений пункт Андріївка, що близько 40 км на північ від Авдіївки.

Після цього тріумфу вона якийсь час відпочивала, активно набирала нових воїнів і, якщо чутки правдиві, переоснастилася бойовими машинами М-2 американського виробництва.

Досвід бійців бригади може стати вирішальним фактором у боях за Авдіївку.

Що буде далі в Авдіївці, можна тільки здогадуватися. Якщо 3-я штурмова бригада дійсно перекинута до міста, то варто очікувати контратаки на позиції росіян в районі вулиці Грушевського, — прогнозують журналісти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?