Який продукт прискорює старіння шкіри — відповідь вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Який продукт прискорює старіння шкіри — відповідь вчених

цукор
Джерело:  online.ua

Більшість людей мріють про те, щоб їхня шкіра якомога довше залишався здоровою, молодою та красивою. Однак, як виявилося, для цього вкрай важливо мінімізувати кількість цукру в раціоні.

Чому цукор прискорює процес старіння шкіри

Іноземні науковці звертають увагу на те, що споживання цукру може негативно впливати на стан шкіри, а також навіть спровокувати передчасне її старіння.

За їхніми словами, це можна пояснити процесом глікації, який відбувається в організмі, коли вуглеводи і білки вступають у взаємодію.

В результаті цієї реакції утворюються так звані кінцеві продукти глікації (AGE), які шкідливо впливають на шкіру і можуть сприяти появі ознак старіння. Кінцеві продукти глікації найбільш поширені у жирній їжі, підданій тепловій обробці на сковороді чи грилі. Однак вони також можуть утворюватися в організмі внаслідок підвищеного споживання цукру.

Не можна також не згадати про те, що в результаті одного дослідження вдалося дізнатися, що у жінок, які споживають велику кількість вуглеводів і доданого цукру більше зморшок у порівнянні з тими, хто вживає більше білка і менше вуглеводів у раціоні.

За словами американських дерматологів, вони виділяють декілька найсерйозніших факторів, які можуть спровокувати передчасне старіння шкіри.

Йдеться про сонячне світло, куріння, алкоголь, погану косметику та неправильне харчування.

Цукор
Фото: unsplash.com

Чи треба відмовитися від цукру

Науковці звертають увагу на те, що повністю відмовитися від цукру не вдасться, оскільки він присутній у різних продуктах.

Проте, що важливо розуміти, обмеження споживання цукру буде справді вдалим рішенням.

Так, до прикладу, жінкам рекомендується вживати не більше 6 чайних ложок цукру на день, а чоловікам не більше 9. У

Однак набагато важливішим, ніж кількість цукру, є загальний раціон та спосіб життя. Якщо ваші десерти частіше є фруктами, а не солодощами, і ви активно займаєтеся фізичною активністю, прагнучи збалансованого раціону, то помірне вживання цукру цілком прийнятне і не становить серйозної загрози для вашої шкіри, - пояснюють вчені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?