Якою буде війна України з Росією без допомоги Заходу — пояснення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Якою буде війна України з Росією без допомоги Заходу — пояснення Зеленського

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

На тлі проблем з продовженням допомоги Україні з боку окремих міжнародних партнерів глава держави Володимир Зеленський пояснив, як будуть розвиватися події на фронті, якщо наш народ взагалі залишиться без підтримки Заходу.

Зеленський озвучив попередженням партнерам Києва через зменшення допомоги Україні

На переконання глави держави, без допомоги міжнародних партнерів нашій країні доведеться давати відсіч російським загарбникам самотужки, як у перший день повномасштабної війни.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що це буде дуже складно, однак іншого шляху крім перемоги – немає.

З такою заявою український лідер виступив під час спільного брифінгу з премʼєр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере, відповідаючи на запитання представників ЗМІ.

Як ви знаєте, протягом перших днів повномасштабної війни, 24 лютого, ми дійсно були наодинці. Це було складно і дуже важко. Трагічний період для нас і нашого народу і ви бачили, як це для нас було. Нас майже окупували. Але ми нікуди не втікли, не виїхали і прийняли цей бій, - нагадав міжнародним партнерам Володимир Зеленський.

На переконання глави держави, Україна зможе продовжити боротьбу з російським агресором, навіть якщо взагалі залишиться без допомоги.

Однак тоді будемо втрачати дуже багато наших людей.

Це можливо робити так, як це було. Я маю на увазі, що це складно, ви втрачаєте багато людей. І якщо ви не хочете втрачати життя ваших людей, дітей… Вам безумовно потрібен справжній потужний щит оборони. Починаючи з літаків і закінчуючи артилерією. Якщо світ, Європа об'єднуються навколо України, це важливо для нас. Безумовно, не можна перемогти без допомоги, але й програти також не можна, тому що це єдине, що у вас є, – ваша держава".

Зеленський не розглядає варіант поступку українськими землями заради миру

Під час пресконференція у США президент України категорично відкинув ідею щодо поступок територіями України заради миру, адже вважає цю пропозицію абсолютним божевіллям.

Це абсолютне божевілля. Ми часто згадуємо Бога, і це точно не по-християнськи. Там живуть наші люди, сім'ї, там діти. І все це частина українського суспільства. Ми говоримо про живих людей, над ними знущаються, їх ґвалтують, їх вбивали. І ми це прекрасно знаємо. Питання ж не тільки в землі, питання в живих людях, їх долях. Питання в цих сім'ях, їх дітях, - пояснив Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?