Японія запустила на орбіту Землі супутник для спостереження за катастрофами
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Японія запустила на орбіту Землі супутник для спостереження за катастрофами

Супутник
Джерело:  Bloomberg

Японська ракета-носій H3 без екіпажу стартувала з космічного центру Танегасіма, вивівши на низьку навколоземну орбіту супутник для моніторингу стихійних лих.

Головні тези:

  • Японія запустила на орбіту супутник для моніторингу стихійних лих з вдосконаленою технологією радіолокації.
  • Супутник ALOS-4 був успішно виведений на низьку навколоземну орбіту після старту ракети H3 від компанії Mitsubishi Heavy Industries Ltd.
  • Японське космічне агентство JAXA розраховує, що вартість запуску нової ракети H3 буде значно нижчою порівняно з її попередником.
  • Крім запуску супутника, Японія здійснила успішну м'яку посадку зонда SLIM на поверхню Місяця для подальшого вивчення.
  • SLIM розгорне радар і камеру для аналізу мінералогічного складу поверхні Місяця, що сприятиме розвитку космічних досліджень.

Японія запустила новий супутник

Ми маємо успішний запуск, — заявили представники Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) під час прямої трансляції.

Ракета несла на борту вдосконалений супутник спостереження за сушею ALOS-4, оснащений радіолокаційною технологією, що використовується для моніторингу погоди та стихійних лих.

За інформацією JAXA, ALOS-4 був доставлений на низьку навколоземну орбіту приблизно через 16 хвилин після зльоту.

Вантажний 63-метровий корабель H3 одноразового використання з важким навантаженням був виготовлений компанією Mitsubishi Heavy Industries Ltd.

Як стверджують у космічному агентстві, попередник цієї ракети здійснив успішно 47 з 48 запусків за останні двадцять років, але з попередніх ракет залишилося лише дві.

H3 має продовжити цю спадщину, — заявив директор JAXA Хіроші Ямакава. — Ми повинні продемонструвати, що він може доставляти корисні вантажі на орбіту вчасно і з великою точністю.

У JAXA підрахували, що запланована вартість запуску H3 становить 32,6 млн дол, що приблизно вдвічі менше, ніж у його попередника. Реальна вартість буде визначатися попитом і пропозицією.

Японія висадила космічний корабель на Місяць

Японія стала п'ятою у світі країною, яка здійснила м'яку посадку на поверхню Місяцю.

Японське агентство аерокосмічних досліджень здійснило спробу посадки зонда SLIM, який отримав назву "місячний снайпер", в межах 100 метрів від цілі. Агентство повідомило, що перевірка того, чи досягнув він поставлених цілей, займе близько місяця.

Для посадки модуль використав новітню навігаційну систему, яка аналізувала в реальному часі знімки поверхні Місяця і дозволила безпечно сісти в межах всього ста метрів від розрахованого місця посадки. Тепер SLIM розгорне радар і камеру, які допоможуть вивчати мінералогічний склад поверхні Місяця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?