Йдеться про століття. Time спрогнозувало термін розмінування України
Категорія
Україна
Дата публікації

Йдеться про століття. Time спрогнозувало термін розмінування України

розмінування
Джерело:  TIME

Згідно з підрахунками редакції авторитетного видання Time, на повноцінне розмінування Україні знадобиться щонайменше 757 років.

Україна стикнеться з багатьма проблемами через заміновані території

Журналісти звертають увагу на те, що протягом 20 місяців російсько-української війни територія України стала настільки замінованою, що випередила Афганістан та Сирію і стала найбільш замінованою країною у світі.

Третина української території всіяна мільйонами нерозірваних мін і касетних бомб, а також мінами-пастками та осколками снарядів, – наголошує редакція видання.

Що важливо розуміти, велика кількість замінованих полів не лише стала найсерйознішою перепоною для руху української армії під час контрнаступу, а також є щоденною загрозою життю 6 мільйонів цивільних українців.

Ба більше, міни роблять непридатними частину сільськогосподарських угідь країни, а це є болючим ударом не тільки для економіки України, а й для світового постачання продовольства.

За словами очільниці Мінекономіки Юлії Свириденко, масштаби забруднення України мінами та нерозірваними боєприпасами є найбільшими з часів Другої світової війни.

Дедалі більше мирних українців гине через міни

Окрім того, журналісти оприлюднили дані Мінекономіки України про те, що станом на 1 листопада щонайменше 264 мирних жителі загинули від мін, а понад 830 були покалічені або поранені.

Що важливо розуміти, у статистику не враховано території, які перебувають під окупацією Росії, і де тривають важкі бої, а це означає, що насправді жертв серед цивільного населення набагато більше.

Юлія Свириденко заявила видання, що українська влада уже створила план, який дасть можливість повернути 80% забруднених земель у господарське використання протягом 10 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?