Ігнат оцінив можливий вплив знищення А-50 на розклад сил
Категорія
Україна
Дата публікації

Ігнат оцінив можливий вплив знищення А-50 на розклад сил

А-50

Як вважає речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, знищення Україною одного російського літака А-50 не може кардинально змінити розклад сил на полі бою. Попри це, українські воїни все одно змусили російську авіацію зменшити свою активність.

На що може вплинути знищення Україною російського літака А-50

Спікер ПС звертає увагу на те, що А-50 – це літак дальнього радіолокаційного виявлення, який сканує територію нашої держави (виявляє повітряні цілі) – до 600 км углиб.

Окрім того, саме він повинен забезпечувати роботу власної тактичної авіації.

Що важливо розуміти, в більшості випадків він працює в зв’язці з повітряним командним пунктом Іл-22М. Саме вони дають можливість ворогу злагоджено керувати діями своїх військ та сил.

За словами Юрія Ігната, країна-агресорка має чималий "авіапарк" з багатьма повітряними засобами ураження, однак кожна успішна операція України змушує противника частково змінювати свою тактику.

До прикладу, Повітряним силам вдалося "підловити" п’ять бортів на півночі та три російські винищувачі, що тероризували керованими авіабомбами поблизу лінії фронту на Південному напрямку. Після цього противник остерігається підлітати ближче до лінії зіткнення.

ЗСУ успішно знищують російську авіацію

Як вважає Юрій Ігнат, в України є можливість та сили для завдання ефективних ударів по ворогу, тому Росія точно буде поводитися обережніше на полі бою.

Ні для кого не секрет, що знищення А-50 – це серйозний удар по авіації РФ, а головне – по іміджу російського режиму.

Втрата такого борта як А-50 ймовірно мала місце вперше в історії. Водночас Росія має ще кілька одиниць літаків дальнього радіолокаційного виявлення у робочому стані, диктатор не збирається зупинятися, тож ворог ймовірно продовжить втілювати свої злочинні наміри з ведення воєнних дій".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?