Ігнат розкрив нові подробиці надання Україні F-16
Категорія
Україна
Дата публікації

Ігнат розкрив нові подробиці надання Україні F-16

F-16

Команда американського Інституту вивчення війни 23 грудня озвучила прогноз, що Україна може отримати перші винищувачі F-16 до кінця 2023 року. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат
уже спростував цю інформацію.

Україна не отримає перші F-16 у 2023 році

За словами прем'єра Нідерландів Марка Рютте, його країна готує перші 18 винищувачів для постачання в Україну.

Юрій Ігнат зазначає, що це не станеться у поточному році, оскільки ми ще навіть не дочекали завершення навчання пілотів.

Все йде планомірно, як і передбачено домовленостями з партнерами, коаліцією країн, які допомагають нам переходити на новий для нас тип літака – F-16, що буде основним літаком на озброєнні наших Повітряних сил, – пояснив речник.

Які F-16 нададуть Україні

Юрій Ігнат звертає увагу на те, що ті F-16, які є на озброєння у партнерів і плануються до передачі Україні, мають ракети класу "повітря-повітря".

Саме вони дадуть можливість нашим пілотам знищувати будь-який тип повітряних цілей армії РФ.

У ПС плекають надію на те, що F-16 зможуть потужно протистояти російській авіації на тому чи іншому напрямку.

У перспективі, якщо українські пілоти і вся аеродромна інфраструктура, інженери, наземний персонал будуть готові повністю експлатувати цей тип літака, то можна буде домовлятися про більш сучасні моделі – ті, які вже отримують партнери, що передають Україні F-16.

На переконання Юрія Ігната, будь-яка кількість винищувачів допоможе ЗСУ на полі бою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?