Ілон Маск продовжує пророкувати поразку Заходу у війні в Україні — WSJ
Категорія
Політика
Дата публікації

Ілон Маск продовжує пророкувати поразку Заходу у війні в Україні — WSJ

Ілон Маск
Джерело:  The Wall Street Journal

Американський мільярдер та власник компаній SpaceX, Tesla і соцмережі X Ілон Маск схиляється до найгірших для Заходу сценаріїв розв'язаної Росією війни проти України. 

Чому Маск песимістично розглядає сценарій протистояння Росії в Україні

Журналісти видання зазначають, що зацикленність бізнесмена на найгірших сценаріях є головним недоліком його оптимістичної натури.

У матеріалі видання зазначається, що наразі Маск виглядає схвильованим через цілу низку глобальних питань, серед яких ціклічні потрясіння сфери бізнесу, а також екзестенційні проблеми.

Я думаю, що ми як лунатики наближаємося до Третьої світової війни, - заявив Маск у недавньому коментарі.

Він висловлює також глибоку стурбованість з приводу конфлікту в Україні.

Бізнесмена за його допомогу українським військовим часто хвалили, однак почали критикувати після низки критичних висловлювань і прогнозування поразки у протистоянні з Росією.

Зокрема, він заявлял, що Крим, нібито, по праву належить Росії.

Він викликав подальші докори після того, як відмовився активувати систему супутникового зв'язку SpaceX Starlink в окупованому Росією Криму для допомоги в запланованій атаці.

Він сказав, що стурбований тим, що активація Starlink ще більше розпалить конфлікт.

Я думаю, що якби в результаті українських атак вдалося потопити російський флот, це було б схоже на міні-Перл-Харбор і призвело б до серйозної ескалації, - заявив Маск.

Маск пророкує поразку нинішньої зовнішньої політики США

Бізнесмен виступає із закликами до миру і заявляє, що нинішня політика Вашингтона є більше зблизить Москву та Пекін у той час, як військовий конфлікт в Ізраїлі ризикує перерости у масштабну регіональну війну.

Він попередив, що багато людей переоцінюють військову силу США за таким сценарієм.

Ми як професійна спортивна команда, яка так довго і стільки років поспіль вигравала чемпіонат, що забула, як виглядає навіть поразка. І тоді команда-чемпіон програє, - заявляє Маск.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?