Ілон Маск відзначився новим скандальним прогнозом щодо війни РФ проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Ілон Маск відзначився новим скандальним прогнозом щодо війни РФ проти України

Ілон Маск
Джерело:  online.ua

Американський мільярдер Ілон Маск заявив, що якщо війна триватиме «досить довго», то Україна нібито може втратити Одесу. Він знову закликав до переговорів з РФ.

Що сказав Ілон Маск про Україну

У своїй соцмережі Х Маск написав, що “це було трагічною втратою життя для України – атакувати більшу армію, яка мала глибоку оборону, мінні поля та потужнішу артилерію, коли Україні не вистачало броні та переваги в повітрі“.

Будь-який дурень міг це передбачити. Рік тому я рекомендував Україні закріпитися і задіяти всі ресурси для оборони. Навіть тоді важко утримувати землю, яка не має сильних природних бар’єрів.

Мільярдер продовжив, що у Росії немає шансів загарбати всю Україну, оскільки на заході місцевий опір буде надзвичайно сильним. Однак, на його думку, Росія завоює більше території.

Чим довше триватиме війна, тим більше території завойовуватиме Росія, поки не досягне Дніпра, який важко подолати. Але якщо війна триватиме досить довго, впаде і Одеса. Чи втратить Україна весь доступ до Чорного моря чи ні, на мій погляд, справжнє питання, яке залишається. Я рекомендую врегулювання шляхом переговорів до того, як це станеться.

Не перша заява Маска про війну РФ проти України

Це не перша неоднозначна заява Маска про Україну. Попри підтримку України у перші місяці повномасштабного вторгнення, пізніше Маск заявив, що Революція Гідності була «переворотом».

Також Маск заявляв, що особисто розмовляв з Путіним у 2022 році перед тим, як опублікувати в Twitter пропозицію припинити війну в Україні, яка передбачала б постійну передачу території Росії.

Більше того, Маск наказав своїм інженерам вимкнути мережу Starlink поблизу окупованого Криму, аби перешкодити Україні атакувати російський флот. За повідомленнями ЗМІ, Маск боявся, що РФ відповість на це ядерною зброєю.

У лютому 2024 року Маск висловився проти законопроєкту США про фінансову допомогу Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?