Інститут Національної пам’яті оголосив рішення щодо постаті Михайла Булгакова
Категорія
Культура
Дата публікації

Інститут Національної пам’яті оголосив рішення щодо постаті Михайла Булгакова

Михайло Подоляк
Джерело:  online.ua

Представники Українського Інституту національної пам’яті дійшли висновку, що відомий письменник Михайло Булгаков є символом російської імперської політики.

Михайла Булгакова більше не будуть вважати частиною культури України

За словами українських фахівців, подальше перебування російського письменника у публічному просторі нашої країни буде кремлівською пропагандою та підлягатиме деколонізації.

У Інституті звертають увагу на те, що Михайло Булгаков, попри те, що народився у Києві, мав російське походження.

Як відомо, його родина була вихідцями з Орловської губернії Росії.

До прикладу, батько письменника займався утисками української культури.

Як вважають експерти, Булгаков можна вважати імперцем за світоглядом і затятим українофобом.

Пам’ятник Михайлу Булгакову у Києві (Фото:@kyiv-city.com)

Що не так з Михайлом Булгаковим

Письменник, не зважаючи на роки життя у Києві, зневажав українців та їхню культуру, ненавидів українське прагнення до незалежності, негативно відгукувався про становлення Української держави та її очільників. З-поміж усіх російських письменників того часу стоїть найближче до нинішніх ідеологем путінізму і кремлівського виправдання етноциду в Україні. Світоглядно був на позиціях російського імперіалізму, білогвардійщини, схвалював експансію російського комунізму, — мовиться в заяві Українського Інституту національної пам’яті.

За словами експертів, «легка критика радянської влади» з боку Булгакова не мала жодного ефекту та впливу на тодішні реалії.

Що важливо розуміти, письменник насправді симпатизував більшовикам, оспівував захоплення червоними Києва і «нищення борців за Україну — «мерзенних петлюрівців».

Не можна також забувати про те, як сильно Булгаков обожнював диктатора Йосипа Сталіна.

Неодноразово письменник пародіював та насміхався над українською мовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?