Інтерв’ю Online.UA із засновником «Центурії» покажуть у Національному марафоні. Коли дивитися
Категорія
Україна
Дата публікації

Інтерв’ю Online.UA із засновником «Центурії» покажуть у Національному марафоні. Коли дивитися

Михайленко
Джерело:  online.ua

21 вересня о 22:30 на всіх телеканалах національного марафону «Єдині новини» покажуть інтерв’ю Online.UA із заступником командира 3-ї ОШБр, 2-м командиром ОЗСП “Азов”, засновником “Центурії” Ігорем “Черкасом” Михайленком. У ньому захисник розповість про різницю між патріотом і націоналістом, навіщо створили “Центурію” і чим вона допомагає “Азову”, чи існують хороші росіяни та коли українська еліта буде національно орієнтована.

Головні тези:

  • Провідні теми інтерв’ю — різниця між патріотом і націоналістом, важливість діяльності «Центурії» для «Азову», обговорення існування «хороших росіян» та критерії того, хто може називатися українцем.
  • Ігор “Черкас” Михайленко брав участь у ключових бойових подіях війни Росії проти України.
  • Співзасновництво Чорного Корпусу та активна участь в обороні Харкова: інтерв’ю підкреслить важливість націоналізму та патріотизму в сучасній Україні.

Чи існують "хороші росіяни"

На переконання "Черкаса", людина, яка розмовляє іншою мовою, навіть російською, і б'ється в окопі за Україну, має право називатися українцем.

Тому заступник командира 3-ї ОШБр не приховує, що щиро стурбований тим фактом, що в Україні досі не створили простого алгоритму надання громадянства іноземцям, які тривалий проміжок часу воюють на фронті за незалежність нашої країни.

Для мене дуже показовим є "Барсік" з "Азова". У 2014 році він доєднався, в роту розвідки потрапив, потім звільнився, був у мене в організації. Почалася війна, він брав участь у Київській кампанії, полетів в Маріуполь на вертольоті. Там отримав поранення, повернувся, реабілітувався, став у стрій, поїхав у Бахмут. У Бахмуті отримав поранення, реабілітувався, став у стрій — невгамовний. Людина російськомовна, громадянин Російської Федерації.

Ігор “Черкас” Михайленко

Ігор “Черкас” Михайленко

Заступник командира 3-ї ОШБр, засновник “Центурії”

За словами "Черкаса", ця історія є одним з доказів існування "хороших росіян", адже “Барсік” уже 10 років воює за Україну та українські цінності, а також захищає своїх побратимів на фронті.

Що важливо знати про Ігоря "Черкаса" Михайленка

Разом з Андрієм Білецьким став співзасновником українського партизанського загону Чорний Корпус.

Брав участь у штурмі клубу "Оплот" (головного штабу проросійських сепаратистів Харкова) обороні Харківської облдержадміністрації 1 березня 2014 року, бою на Римарській та подіях 5-7 травня у Маріуполі.

Під час Визволення Маріуполя 13 червня 2014 року, особисто командував однією зі штурмових груп "Азову".

Окрім того, "Черкас" брав безпосередню участь у визволенні Мар'їнки 5 серпня 2014 року, Іловайській (у серпні 2014 року) та Широкинській (у лютому 2015 року) операціях.

До жовтня 2014 року командував 1-шою сотнею полку "Азов", а після обрання Андрія Білецького народним депутатом став командиром полку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?